Wat een schok en verdriet in de wereld van de Nederlandse gastronomie. En ver daarbuiten! Vandaag werd bekend dat Topchef Jonnie boer op 60-jarige leeftijd is overleden aan longembolie op Bonaire.

Jonnie en Thérèse waren er voor 2 weken op vakantie. Het echtpaar heeft, naast onder meer het enige 3*** restaurant de Librije in Nederland en een aantal andere restaurants, op het eiland ook een restaurant, Brass Boer Restaurant.

Op Instagram verscheen de mededeling op het account van De Librije: “Helaas in onze ergste nachtmerrie werkelijkheid geworden. Jonnie is vanmorgen op Bonaire overleden aan de gevolgen van longembolie. We zijn ontzettend verdrietig en verslagen en kunnen het nog niet bevatten. We hopen dat jullie ons rust en tijd gunnen om dit verdriet  een plek te kunnen geven. En we willen jullie bedanken voor alle steun die we ontvangen❤️.
Liefs, Thérèse, Jimmie & Isabelle.

Zoon Jimmie schrijft op zijn eigen account @jimmieboer: “Dank voor alles wat je mij hebt gegeven. Ik ga je trots maken ook al ga je het niet zien…. Zie je snel ouwe❤️✨✨.

Dochter Isabelle op haar instagram @isabelleboer: “Mijn lieve papa, hoe kan dit nou… Kan niet wachten tot we samen weer kunnen proosten ✨🤍.

Ik weet niet precies wat ze daarmee bedoelen. Het laatste dan, want ik hoop niet dat Jimmie zijn vader op nóg jongere leeftijd letterlijk snel achterna gaat. En dat Isabelle alleen denkbeeldig met hem wil proosten….

Maar volg deze chef-in-de-dop en zijn zus, die zich onlangs hebben ingekocht in het bedrijf van hun ouders. En steun ze in alle opzichten🙏❤️