Het afgelopen jaar was een jaar om nooit te vergeten … en tegelijk een jaar dat iedereen zou eigenlijk juist wel zou willen vergeten. Wine Spectator publiceerde de meest gelezen artikelen van 2020 die deze tijd weerspiegelen. Over de gevolgen van de pandemie, bosbranden en politiek. Maar ook over menselijk vernuft in het reageren op crises en het helpen van anderen.

Pandemie

Een wereldwijde pandemie heeft meer dan 1,76 miljoen mensen gedood en meerdere landen gesloten, vaak meer dan eens. De restaurant- en reisindustrie werden verwoest en moeten nog herstellen; in de Verenigde Staten zijn meer dan 110.000 restaurants permanent gesloten en het aantal zal naar verwachting stijgen.

Bosbranden en handelsstrijd

Bosbranden verwoestten delen van Australië en de westkust van de VS, waarbij de ‘Glass Fire’ gebouwen verwoestte in meer dan twee dozijn wijnmakerijen in Napa Valley en andere branden die wijngebieden van Santa Cruz tot Washington wekenlang met zware rook bedekten. Een handelsstrijd tussen de VS en de EU bleef wijnimporteurs, detailhandelaren en consumenten pijn doen.

Virtuele proeverijen

Maar er was ook goed nieuws. De pandemie dwong mensen om nieuwe wijnen en nieuwe manieren om ze te kopen te proberen. Overvolle eettafels werden vervangen door overvolle Zoom-gesprekken, inclusief virtuele proeverijen door wijnboeren en sommeliers. En veel mensen vonden troost in een dagelijks glas wijn, in de hoop op een beter 2021.

Lees de 2020 top wijnverhalen van Wine Spectator in het
volledige artikel op Wine Spectator

Bron: Wine Spectator

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief.