Wat zijn in Nederland de beste plekken om te genieten van een glas heerlijk gekoelde Rueda Verdejo? 40 hotspots werden genomineerd en iedereen kon stemmen op zijn favoriete hotspot in de steden Rotterdam, Amsterdam , Den Haag en Utrecht. De 10 Rueda Summer Hotspots zijn inmiddels bekend! Dit zijn ze…

Rueda Summer Hotspot

Lola – Schiedamse Vest 56 Rotterdam – hellolola.nl
Voor Spaanse sferen in Rotterdam ga je naar Lola toe. Hier bereidt chef Jochem Appel de lekkerste tapas, pinchos en gerechten van de houtskoolgrill die perfect samengaan met een Verdejo.

Café Verward – Hoogstraat 69A Rotterdam – verward.nl
Een van de leukste wijnbarren in het Rotterdamse Hoogkwartier. Hier schuif je iedere zondag aan voor een lekkere culinaire daghap en op andere dagen kies je een kaas- of vleesplank bij je Rueda Verdejo.

Buurman en Buurman – Mercatorstraat 171 Amsterdam – eetwinkelbuurmanenbuurman.nl
Paul en Coen de (voormalige) buurmannen komen op het idee om samen een biologische eetwinkel te beginnen in Bos en Lommer. De kleine kaart verschilt van dag tot dag. Rueda matcht altijd.

Ku Kitchen – Utrechtsestraat 114 & Jacob Van Lennepkade 215 Amsterdam – ku114.nl
Japanse Sushi bar, naast de ruime keuze aan saké ook de plek voor een geslaagd huwelijk tussen sushi en Rueda Verdejo.

Pikoteo – Houtmankade 9 Amsterdam – pikoteo.nl
Tapas bereid door de Spaanse kok en bediening met verstand van zaken. Begeef je hier in moderne Spaanse sferen, precies wat Rueda is.

Dudok – Hofweg 1A Den Haag – dudok.nl
Het bruisende middelpunt van de Hofstad: een echte stadsbrasserie. Plof na het shoppen neer op de binnenplaats met zonnig terras.

Bouzy – Denneweg 83 Den Haag – bouzywineandfood.nl
In één van de leukste straatjes van Den Haag, aan de rand van het centrum, ben je hier als wijnliefhebber aan het juiste adres. Een mooi en uitgebreide wijnkaart, maar wij bestellen er uiteraard Rueda Verdejo.

De Zwarte Vosch – Oudegracht 48 Utrecht – dezwartevosch.nl
Een hippe, gastvrije bar, waar je net als in Spanje zelf de vers bereide pinchos van de bar mag pakken. Binnen altijd gezellig, en het zonnige terras maakt dit een echte Rueda Summer Hotpot.

Wijnbar en Bistro Zies – Twijnstraat 58 Utrecht – zies-utrecht.nl
Een boutique hotel, een bistro én wijnbar! Gerechten komen van een Spaanse houtkooloven. De sommelier heeft zich op wijnen uit Spanje, Italië en Portugal gestort. Rueda staat hier terecht op de kaart.

Daens – Korte Minrebroederstraat 13-17 Utrecht – daens.nl
Shoppers en wine-aholics opgelet! In de voormalige brandweerkazerne van Utrecht vind je deze hotpot. Eerst shoppen in de concept store en daarna lekker borrelen aan de bar: een ultieme combinatie!

 

Wijnregio Rueda

VERDEJO - D.O.RUEDA

VERDEJO – D.O.RUEDA

Rueda is de belangrijkste Spaanse wijnregio voor witte wijnen met als voornaamste druif de verdejo. De Rueda-wijnen zijn vaak een blend van verdejo met viura en/of sauvignon blanc. Het gebied ligt in wijnregio Castilla y León ten noordwesten van Madrid. Door de hoge ligging (600-800 meter boven zeeniveau) kan het ook op hete dagen ’s nachts enorm afkoelen. Mede daardoor zijn Rueda-wijnen lekker fris en aromatisch. Ga ze maar eens proeven bij een van de 10 winnaars of de 30 andere Rueda hotspots.

En houd deze website in de gaten: binnenkort meer over Rueda en verslagen van een paar boeiende bezoeken aan deze wijnregio. Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief, dan mis je het niet! 

LEUKE LINKS:
Voor de lijst met alle genomineerden klik je hier
Een recept voor ‘pulled chicken’ met een heerlijke Rueda erbij? Klik hier!