Booming New York herbergt zoveel smaken, geuren en kleuren. Onderga deze sensatie! Laat je meenemen door culi-vriendin Barbara langs haar favoriete hotspots. Laat je verleiden door de ‘Top 10 New York Classics’ van Barbara die onlangs de Big Apple bezocht. 

Puur en Classics

New York here we come! Coffee to go, de straat oplopen en ‘taxi’ roepen naar a yellow cab, times square, the NY-people en natuurlijk het beste eten. Ik ben Barbara en ik hou van culinair ontdekken. Dat heb ik dan met Anne-Wies gemeen! Culi-friends forever. Kijken naar wat een land of stad jou te bieden heeft op culinair gebied. Ik hou van puur. In mijn werk als onderwijsmanager ga ik ook voor zuiver en authentiek en dat doe ik ook met architectuur, design, eten en drinken. Voor mij geen tipi-tenten in Terschelling, maar boerenschuren. Voor mij geen sushi op het platteland van Frankrijk maar cassoulet. Bovendien hou ik van “classics”. In de winter Erwtensoep bij schaatsen en de beleving van verse kersen plukken voor de clafoutis. Food-beleving ❤️❤️❤️❤️????

Welke ‘classic-foods’ horen bij New York???

Voordat je aan je reis begint veel youtube-filmpjes kijken. Daar bleek al gauw dat we bij de DELI moeten zijn! Mouth-watering filmpjes van het lekkerste streetfood en de NewYorkse old-classics. OMG! Kon niet wachten! Ook nog even snel aan onze Rotterdam DELI-specialist Per’s Deli gevraagd waar we moesten zijn en de top 10 waar we moesten eten werd duidelijk! Ook nog een Airbnb in precies de juiste wijk Brooklyn-Williamsburg en helemaal blij! Onze beste 10 adressen willen we je niet onthouden; stuk voor stuk classics, een foodbeleving en mega-heerlijk!

Barbara New York taco kar

Top 10 New York Classics:

1) Bagels bij Bagelsmith Bedford: piepklein zaakje, joodse sfeer, oldschool classic en cripsy bagel met creamcheese zo lekker! The perfect bagel!!! 

2) Coffee to go en nitroginecoffee bij Toby’s in Williamsburg: as a Newyorker with coffee to go in your hands on the streets or drink it on the side of the road. On your way to Manhatten met de L-Line.

Barbara New York koffie

3) Creamy, lovely, mayonaise sauce dripping, fresh hamburger classic: the Shake Shack Double Hamburger at Madison Park. Picture: zwoele zomeravond, tafeltje in het park, American digital warning system; 2 Shake Shack Doubles for Barbara en genieten!! Wat een prachtige plek onder de bomen en als het donker is Times Square te bekijken! 

Barbara New York Shack

4) Met de ferry onder de Brooklynbridge en dan in Chinatown eten bij Xi’an Famous Foods: spicy cumin lam noodles. Modern, schoon, take-away gevoel en heerlijk eten! Momofuku is ook een belevenis: aan de bar de beste gerechtjes smullen. 

5) De meest waanzinnige supermarkt ever! Whole Foods Market in Williamsburg. Food art next to street art. Prachtige wandschilderingen, gebreide kunstwerken en een supermarkt waar de groenten op kleur gestyled zijn. Salades, fruit juices,  healthy stuff en heerlijkheden. Ook de joodse supermarkt Zabars is een belevenis; terug in de tijd en vers, vers, vers, Allemaal to go en op een bankje of aan de Hudson rivier ben je gelukkig. 

Barbara New York groente

6) Sex in the city-shoppen in Soho, parfum laten maken met je eigen etiket bij Le Labo en een elixer drinken in the Drugstore, energizing ❤️

Barbara (links) en nichtje Lara, vitamines bij The Drug Store, New York

Barbara (links) en nichtje Lara, vitamines bij The Drug Store, New York

7) Terug in de tijd; vergane glorie, het reuzenrad en het strand; Coney-Island. En de allerlekkerste hotdog van NY at Nathans 

Barbara New York Nathan's

8) Mensen kijken, de people of NY are beautiful, eekhoorntjes in het park en aan de straatkant de beste streetfood; Joe’s Pizza in Williamsburg, taco’s bij Marelos, streetcar bij Starbucks Williamsburg en icecream bij Coolhaus

Barbara New York Joe pizza

9) Filmische beleving: een uur kijken naar de mensen in L.A. Burrito Bedford: Twee Russische oudere dames aan de nacho’s, een hele dikke dame die op 2 stoelen zat en alsmaar bleef eten, een rokende magere dame erbij, mannen in zakenpakken die taco’s komen halen en de allerlekkerste quacamole en trotse eigenaar. Daarna onderdompelen in de jaren 50 sfeer; cocktails en oesters bij Maison Premiere Oysterbar. GEWELDIG! 

Barbara New York Cocktails

10) De markt Smorgasburg in Williamsburg aan de rivier op zaterdag. Een prachtig vegan icecream, een mega-grote donut, een mango-bloem en sticky chickenwings uitkijkend over de rivier.

Barbara New York ijsje

TIME TOO SHORT! Next time we really need to go to Katz’s Deli voor de Rueben Sandwich. Alleen al omdat hier de beroemde scene uit when Harry met Sally is opgenomen en de pastrami de beste is! See you next time NY; TAXI! 

Barbara New York Yellow Cabs

LINKS:

Meer New York op deze website? Klik hier! 

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!