Na het daverende succes van vorig jaar slaan HEMA en de botanisch brouwer Lowlander Beer deze Koningsdag opnieuw de handen ineen met de geheel nieuwe variant van het fameuze tompouce biertje. Volledig aangepast aan het oranje thema presenteren ze de Tompouce I.P.A. (5%), een juicy milkshake I.P.A. met een zesty afdronk.

Wat gebeurt er wanneer twee merken kenmerkend voor de Lage Landen de handen ineenslaan om van twee legendarisch Nederlandse producten één te maken? Magie. Zoete, zijdezachte magie – gevangen in een blikje. Onlangs hebben HEMA en brouwerij Lowlander Beer een gloednieuwe editie gecreëerd van één van de meest geliefde bierstijlen in Nederland. De welbekende associatie van dé oranje HEMA tompouce met Koningsdag zorgde ervoor dat deze ultieme snack in een nieuw jasje is gestoken. Met een verfrissend vleugje sinaasappel en een subtiele hint van vanille, is deze Tompouce I.P.A. een heuse droom die uitkomt.

Vanille en sinaasappel milkshake I.P.A.

De botanisch gebrouwen Tompouce I.P.A. (5%) bevat vanille en wordt gebrouwen met een reststroom sinaasappelschillen. De smaak van deze milkshake I.P.A. wordt gekarakteriseerd met gelaagde fruittonen en een frisse afdronk. Benieuwd naar de smaakexplosie van deze limited edition oranje Tompouce I.P.A? Vanaf 11 april 2022 vind je dit biertje in bijna alle HEMA winkels in Nederland en online op HEMA.nl. Het biertje kost €2.50 per stuk.

Leuk weetje: om de verjaardag van onze Koning in stijl te vieren is dit unieke Oranje Tompouce I.P.A. biertje dit jaar tijdens Koningsdag in 55 horecazaken te vinden, ter ere van Willem Alexanders’ 55e verjaardag.

“Na het succes van de Tompouce Ale voelden we dat het tijd was voor iets nieuws. Met een feestdag als Koningsdag, waarop heel het land oranje kleurt, doet de beroemde HEMA tompouce hetzelfde. Natuurlijk kon ons tompouce bier niet achterblijven. We verruilden de frambozen voor de licht zoete smaak van sinaasappel en voegden hier wederom vanille aan toe voor de romige afdronk. We kozen dit keer bewust voor een I.P.A., voor iets meer diepgang en een aangenaam bittertje. En die combinatie gaat verrassend goed samen! Daarnaast wordt de Tompouce I.P.A. gebrouwen met geredde sinaasappelschillen afkomstig uit de horeca. Zo bewijzen we niet alleen dat reststromen bomvol smaak zitten, maar laten we ook zien hoe voedselverspilling beperkt kan worden” aldus Frederik Kampman, Chief Botanical Officer Lowlander.

Over HEMA

Sinds 1926 streeft HEMA naar een beter alledaags leven in een mooiere wereld. De producten en diensten van HEMA kenmerken zich door duurzaamheid, goede kwaliteit en een typisch Nederlands ontwerp voor een scherpe prijs. HEMA heeft 32.000 eigen producten en diensten, 750 winkels en 19.000 medewerkers. www.hema.nl

Over Lowlander Botanical Beers

Lowlander Botanical Beers staat bekend om hun natuurlijk lekkere bieren, gebrouwen met kruiden, specerijen en vers fruit, ofwel botanicals. Elk van de botanisch gebrouwen bieren heeft een uniek verhaal en unieke smaak. Lowlanders “Chief Botanical Officer” Frederik Kampman werkte jaren in brouwerijen en gin- en jenever distilleerderijen, zowel in Nederland als over de grens. “Toen ik terecht kwam in de wereld van distilleren werd ik gegrepen door de vele kruiden en specerijen die werden gebruikt. Als bierliefhebber maakte me dat nieuwsgierig naar wat deze botanicals aan bier zouden kunnen toevoegen”. En zo ontstond het idee voor Lowlander. https://www.lowlander-beer.com

Bron: persbericht

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!