Wil jij eens een keer een andere vakantie dan normaal? Ga dan op fietsvakantie. Je komt met zo’n fietsreis op plekken waar je normaal gesproken niet zo snel komt en je bent bijna de hele reis in de buitenlucht. Je kunt zelf een route uitstippelen, maar je kunt ook kiezen voor een georganiseerde fietsreis. Je hoeft dan zelf aan niets te denken.

Het leuke van een fietsvakantie in Duitsland is dat je alle kanten op kunt. Je kunt kiezen voor een route door drukke steden, of juist voor rustige plekken met veel natuur. Én niet te vergeten een route door de prachtige Duitse wijngaarden!

Een fietsvakantie, wat is dat eigenlijk?

Een fietsvakantie is een vakantie op de fiets. Je fietst van een begin stuk langs allerlei bezienswaardigheden en toeristische plekken naar het eindpunt. Op je route kom je ook langs plekken waar je kunt overnachten. Het mooie van z’n georganiseerde reis is dat je nergens over na hoeft te denken. Je fietst de route en zo kom je langs alle plekken die voor jou zijn uitgestippeld.

Langs de Duitse wijnroute fietsen

Ben jij een echte wijnliefhebber, dan is dit toch wel dé fietsvakantie in Duitsland voor jou. Je fietst langs pittoreske wijndorpen waar de zachte geuren je tegemoet komen. De Pfalz wordt ook wel het ‘Toscane van Duitsland’ genoemd. In het voorjaar kun je hier genieten van de amandelbomen die in bloei staan en in het najaar geniet je van de bossen en de prachtige wijnvelden. De beste wijngaarden van Duitsland vind je in het westen. Daarnaast is het ook interessant om naar de oevers te gaan. Hier vind je overblijfselen van het Duitse en Romeinse Keizerrijk.

Fietsen, rivier Pixabay

Een rustige fietsreis langs de Moezel

Ben je meer op zoek naar een rustige fietsreis, kies dan deze route die langs de Moezel gaat. Langs deze route vind je rustige hotels en plekken waar je tot rust komt. Daarnaast vind je fraaie wijnhellingen op deze route. Wil je wel een klein beetje actie? Je kunt tussendoor een korte klim maken naar een burcht. Bij de tussenstops drink je de lekkerste Moezel wijnen van de riesling druif, waar de streek beroemd om is.

Op fietsvakantie met het hele gezin

Ga je een fietsreis maken met het hele gezin? Er zijn speciale fietsroutes georganiseerd gebaseerd op gezinnen. Je vindt veel afwisseling binnen deze fietsreizen. De route wordt afgewisseld met duinen en zee. Alle locaties waar je langskomt zijn kindvriendelijk, zodat jullie een onbezorgde vakantie hebben. Je komt ook langs pittoreske kustdorpjes en mooie stranden.

Romantische fietsreis langs de Weser

De Weserradweg is een aanrader als je met je geliefde op fietsvakantie gaat. Deze route langs de rivier de Weser heeft een sprookjesachtige sfeer waarbij je langs de mooiste vakwerkstadjes fietst. Onderweg kom je allemaal sprookjes van Grimm tegen, de verhalen van de Baron von Münchhausen en de rattenvanger van Hamelen. Deze romantische reis langs de Weser heeft nóg een verrassing: je kunt het middeleeuwse kasteel Sababurg bezoeken, beter bekend als het kasteel van Doornroosje. Samen met een heerlijk glas Duitse wijn maakt dit jouw romantische fietsreis echt compleet.

Moezel kasteel

Dit artikel is tot stand gekomen ism SNP Natuurreizen

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
 Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook