Op dinsdag 5 oktober 2021 werd restaurant Noma in Kopenhagen, Denemarken, uitgeroepen tot World’s Best Restaurant 2021. De tweede plaats is voor het eveneens in Kopenhagen gevestigde restaurant Geranium en op drie staat dit jaar restaurant Asador Etxebarri in het Spaanse Atxondo.

De bekendmaking vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Flanders Meeting and Convention Centre in Antwerpen. Dit is de eerste lijst van World’s 50 Best Restaurants sinds het begin van de corona-pandemie. De lijst voor 2021 is gemaakt op basis van een combinatie van stemmen uitgebracht in januari 2020 (die nooit zijn gepubliceerd) en een ‘voting refresh’ die in maart 2021 plaatsvond. Alle vestigingen die permanent zijn gesloten of hun concept hebben gewijzigd sinds de stemming, werden uit de ranglijst verwijderd, maar nog steeds erkend en gevierd als onderdeel van het evenement ‘The World’s 50 Best Restaurants Awards’.

De volledige lijst vind je op
TheWorlds50best.com

World’s Best of the Best 

Eerdere nr. 1-winnaars worden “The Best of the Best” genoemd. Naast de ‘oude’ Noma prijken hier onder meer namen als El Bulli en El Celler de Can Roca in Spanje, The Fat Duck in UK en The French Laundry in de USA. Alle restaurants die tot nu toe eindigden op de 1e plaats vind je in de Best of the Best lijst.

Bron: TheWorlds50best.com

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!