Talk of the town: ‘Een nieuwe cocktailbar is open in hartje Rotterdam’ The Stirr. Net open! Of eigenlijk nog niet eens echt? Op de geblindeerde deur een ‘opening soon’, maar daar laten we ons niet door misleiden. De deur geeft immers mee.

The Stirr: trendy bar ‘with a view’

We trotseren twee steile trappen en komen een sfeervolle, wat donkere ruimte binnen. Houten vloeren (net gebeitst), muren van quasi-afbrokkelend baksteen, houten bar met stijlvolle lampen daarboven. Door de hoge ramen een fantastisch uitzicht op de Picasso voor museum Boijmans van Beuningen en de Arminiuskerk.

The Stirr: eerst nog even proefdraaien

Twee van de initiatiefnemers van cocktailbar The Stirr, Sven en Can, begroeten ons hartelijk. Een beetje verbaasd ook eigenlijk wel. Ja, echt open zijn ze nu. Of eigenlijk al eerder. Maar toen alleen voor vrienden en bekenden. Om de aanloopfoutjes eruit te halen. Dus vandaag ‘officieel’. Hoewel, zo horen wij later, de officiële opening van The Stirr ergens in januari gaat plaatsvinden. We lopen even naar de volgende verdieping, een vide, waar een mooi biljart met blauw doek het pronkstuk is. Aan de wand zwart-wit foto’s van (cocktails drinkende) filmsterren uit de vorige eeuw. Sven verontschuldigt zich voor de minimalistische aankleding. Alles moet nog worden ‘opgeleukt‘. Maar wij vinden The Stirr nu al leuk!

Cocktails of wijn bij The Stirr

Als we terug zijn staan twee glaasjes water al voor ons klaar. Een mooie service. Can vertelt over de wijn op de ‘kaart-to-be’. Ze zijn nog in een aftastend stadium, maar spannend wil The Stirr in elk geval zijn. Dus geen ‘merlot of chardonnay uit de Languedoc’ maar (voor nu) een keuze uit Turkse wijnen van autochtone druiven. De rode waar wij voor gaan blijkt best lekker! Can verontschuldigt zich en Sven gaat onze cocktail shaken. Een kaart voor cocktails is er niet, dus vraagt Stef wat ik lekker vind. Droog, zoet, zuur, romig…. ik krijg een cocktail op maat! En die is lekker! De basis is een ‘White Lady‘, maar Sven geeft er, met mijn wensen in gedachten, zijn eigen schwung aan. Doet-ie-goed! Hij smaakt veel minder braaf dan de oorspronkelijke naam doet vermoeden. Ik zeg: noem hem ‘Adventure Lady‘. Een cocktail voor ladies die durven!

Fingerfood bij The Stirr

Er is dus nog geen echte kaart bij The Stirr. Maar, zo verklapt Sven, de basis bestaat uit zo’n 8 cocktails. Maar met een ‘beetje van dit’ en een ‘beetje van dat’ is elke cocktail aan te passen naar een ieders wens. Uiteraard niet als de tent vol zit, maar dat begrijpen we. Een keuken is niet aanwezig, wel wordt gezocht naar een mogelijkheid kleine hapjes bij de drankjes te serveren. Een soort van ‘fingerfood’ dus. Te denken valt aan charcuterie, kaasplankjes en…. oesters! Anne-Wies.nl was er en genoot alvast. We zijn heel benieuwd hoe dit project zich gaat ontwikkelen. Wordt vervolgd!

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!