Aan de Rotterdamse Kruiskade bevindt zich boven een van de winkelpanden een bijzonder restaurant: The Pepper Trail. De entree nodigt niet uit, maar eenmaal boven kom je binnen in een andere wereld. Die van de Indiase gastvrijheid.

The Pepper Trail: stijlvol design

Het interieur is warm. Beige en zandkleuren zijn stijlvol gecombineerd met gouden, rode en paarse details. Fijne banken en stoelen in de loungebar waar je even kunt wachten op een tafeltje. Maar dat is op deze donderdag in januari niet nodig. Het restaurant is redelijk goed bezet. Een aantal tweetjes, een viertje, een grote (Indiase) familietafel en daarnaast een ‘besloten’ feestje met een buffet.

The Pepper Trail interieur. Foto: Anne-Wies.NL

The Pepper Trail menukaart 

Op de website van The Pepper Trail hadden we al rondgeneusd, maar over het menu wordt uiterst geheimzinnig gedaan. Nu we de kaart inkijken blijkt die zo uitgebreid dat we geen keuze kunnen maken. Overigens zien we opvallend veel vegetarische gerechten zodat je als vegetariër hier eens iets anders kunt kiezen dan een ‘pasta met kaas’ of een caprese. We laten ons graag laten verrassen dus stellen voor dat de chef een keuze maakt uit diverse mooie gerechtjes en werpen een blik op de wijnkaart. Die is uitgebreid en afwisselend. Aan onze tafel liefhebbers voor wit en rood. We kiezen twee wijnen uit India: Sula Riesling en Sula Zinfandel. Proefnotities maak ik niet, maar beiden doen het heel goed bij de gekruide gerechten die daarna op tafel komen.

Restaurant The Pepper Trail Rotterdam wijnen Sula Vineyards

Wachten duurt lang

Helaas duurt dat laatste wel heel erg lang: 1,5 uur in ons geval! Weliswaar wordt er direct een schaaltje krokante papadums met verschillende (overheerlijke!) sausjes neergezet, maar dat is echt te weinig om de wachttijd te overbruggen. Als pleister op de wonde (‘de keuken is hard voor u aan het werk’) wordt een amuse geserveerd die niet op de kaart staat. Een soort tortilla op zijn Indiaas. Erg lekker maar dat maakt het wachten er helaas niet minder op. Volgens de bediening is de oorzaak: ’teveel restaurantplaatsen in verhouding tot de capaciteit van de keuken’. Tja, dan vraag ik me af of dit ooit goed kan komen.

IMG_7295

Heerlijke maaltijd bij The Pepper Trail

Maar het goede nieuws: het eten is heerlijk! Er komt een tiental gerechtjes op tafel: kip, varkensvlees, lam, vegetarisch, groenten etc. Alles is heerlijk gekruid en elk gerechtje net even anders. Pikant, dat wel, maar voor ons goed te doen. Door het lange wachten is de trek zo groot dat ik geen foto’s maak en vergeet te vragen wat de namen van de gerechtjes zijn. Dus je zult het hiermee moeten doen: we smullen!

 

Voor The Pepper Trail

The Pepper Trail gerechtje

restaurant The Pepper Trail gerechtje rijst

Toetje restaurant The Pepper Trail

The Pepper Trail pui

The Pepper Trail
Kruiskade 78
3012 EH  Rotterdam
010 412 00 25

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!