‘In de wolken’ dineren deed ik even geleden in Londen, bij Duck and Waffle op de 40ste verdieping van de Heron Tower. Dat was fantastisch! En nu dan eens dichter bij huis: dineren op 135 meter hoogte bij The Penthouse in Den Haag.

The Penthouse, Den Haag

Sfeervol skyhigh dineren bij The Penthouse

We moeten even zoeken naar de ingang van The Penthouse, maar worden dan vriendelijk te woord gestaan door een receptioniste (of moet ik gastvrouw zeggen) die onze naam afstreept op de gastenlijst en ons de weg wijst naar de lift die ons in sneltreinvaart naar de 41ste verdieping van The Penthouse brengt. Bij de garderobe neemt een dame onze jassen aan en wijst ons de trap die naar het restaurant leidt. Aldaar worden we opgewacht door weer een andere jongedame die ons naar onze tafel brengt. Het uitzicht in The Penthouse is geweldig. Er zijn lange banken aan de wand waar de ramen zijn. Ertegenover comfortabele stoelen. Hier en daar hangt een ‘kralen’gordijn om de sfeer iets intiemer te maken. Dat is goed gelukt. We voelen ons fijn bij The Penthouse . Klein nadeel: de bank is nogal laag in verhouding tot de tafeltjes.

The Penthouse collage

Champagne, Gin & Tonic en Dinner Selections

We bestellen een glas champagne en gin&tonic als aperitief en bestuderen de kaart van The Penthouse. Die ziet er interessant uit. Starters als tonijn, oesters en Ibericoham, een paar bijzondere soepjes en een uitgebalanceerd aanbod ‘mains’ waaronder eendenborst, ossenhaas, zeebaars en een vegetarische ovenschotel prijken op de kaart. Wij kiezen voor de ‘dinner selections‘ van The Penthouse. Dit bied een keuze uit vijf gerechtjes van ongeveer hetzelfde formaat. In zijn geheel vormt het een ’traditioneel’ 5-gangendiner maar je kunt er gerechtjes uit laten zodat je het aan jouw ’trek’ kunt aanpassen. Wij gaan voor de vier.

Vitello, coquilles en RIJK’s Chenin Blanc

Het eerste gerechtje waarvan wij genieten bij The Penthouse heet Veal Deluxe: zacht gegaard kalfsvlees, crème van tonijn, zwarte olijven, rucola. Met andere woorden: een Vitello Tonnato. Het bevalt ons heel goed, zeker met die heerlijke Taggiasche olijven! De wijn die we erbij kiezen is de Rijk’s Chenin Blanc Touch of Oak 2011. Wat een mooie wijn is dát! Meer info over de wijn vind je hier. We drinken hem door bij het volgende gerechtje waarbij hij ook heel goed past: St.Jacob: geroosterde coquilles, pastinaak puree, witte chocolade, spek, schuimige saus van hazelnoot. Heel mooi gerechtje. We genieten.

image

The Penthouse: Hertenrug en Zinfandel

Het ‘main’ waarvan we bij The Penthouse genieten heet Game, Set, Match en bestaat uit gebraden hertenrugfilet, rode kool, gedroogde vijgen en een saus van peperkoek. We kiezen hierbij een rode wijn: Seghesio Sonoma Zinfandel 2012, een volle, sappige wijn die ook bij het nagerecht heel goed past! Meer over die wijn vind je hier. Dark Desire heet die proeverij van chocolade, meerdere bereidingen en structuren van Callebaut chocolade.

image

We hebben genoten bij The Penthouse. Van het uitzicht, de vriendelijke bediening (met dank aan Jordy), de heerlijke gerechtjes en de mooie wijnen bij The Penthouse. We komen hier vast nog eens terug, zeker nu we weten dat ook ‘Highest Tea’, Highest Wine’ en Highest Champagne’ tot de mogelijkheden behoren. Leuk!

The Penthouse, Rijswijkseplein 786 (naast station Hollands Spoor), 2516 LX Den Haag

LINKS:

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Lees hier meer over Duck & Waffle in Londen