Flessenpost! Nu eens geen wijn maar… een spannende fles rum viel op de mat. Inclusief een ‘message in a bottle’, kompas, schelpen en munten: The Kraken Black Spiced Rum. Een mooie, ambachtelijk uitziende fles met op het etiket een grote octopus. Ik ben benieuwd!

The Kraken: premium spiced rum uit de Caraïben

De Kraken rum is een donkere premium spiced rum uit het Caribisch gebied. “Een heerlijke drank met een geheime receptuur vol exotische specerijen, waarvan kaneel, gember en natuurlijk kruidnagel een belangrijk onderdeel vormen. Na een rijping van één tot twee jaar op eikenhout is een rum vol rijke aroma’s van koffie, karamel, vanille en kruiden het bijzondere eindresultaat. Een drank met een krachtige, intense smaak en een lange, zachte en zoete afdronk”, zo wordt beloofd. Ik had eigenlijk nog nooit rum puur geproefd (scheutje door de thee op wintersport), maar naar deze was ik na deze aankondigingen heel benieuwd. En ik moet zeggen: hij is heerlijk! Inderdaad vooral koffie, karamel en vanille met daarnaast een frisse, pittige kruidigheid. Doet zelfs een beetje aan een kruidenbitter denken.

“De Kraken, de mythische reuzenoctopus, wordt gevreesd door zeelieden over de hele wereld. Hij houdt zich diep in de oceaan al eeuwenlang schuil om heel af en toe aan de oppervlakte te komen. Zo is ook de ‘dark spiced rum’ The Kraken: in Nederland eindelijk boven water gekomen om zijn plaats in de wereld van rum in te nemen.”

Mythisch zeemonster

De Kraken, de gevaarlijkste van alle zeemonsters, is volgens de legende al miljoenen jaren oud en leeft op meer dan drieduizend meter diepte in de oceaan. De zeldzame keren dat hij aan de oppervlakte kwam vernietigde hij hele schepen door zijn reusachtige tentakels er om heen te slaan en ze mee te slepen naar de bodem van de oceaan. De connectie tussen het legendarische zeemonster en rum kwam tot stand toen een schip tot de nok toe geladen met Caribische rum halverwege haar reis naar Europa plotseling verdween. Het was een rustige zee, er was geen vuiltje aan de lucht maar het schip verdween spoorloos, als door de aarde – of in dit geval de zee – verzwolgen.

Cocktails met The Kraken Black Spiced Rum

De spiced rums winnen de laatste jaren snel aan populariteit en zijn samen met de flavoured rums inmiddels goed voor ruim een kwart van alle rum die gedronken wordt. The Kraken rum, met de kleur van mahonie, bevat 40% alcohol en drink je puur of in de mix. Ik vond twee heerlijk verfrissende cocktails  op de website van The Kraken: The Perfect Storm en de Black Mojito. Verfrissend is de eerste door het gemberbier, de tweede door de munt en citroen. Maar ook gewoon ‘on the rocks’ is The Kaken Black Spiced Rum een spannende ervaring.

The Kraken Cocktails 2

LINKS:

De Kraken dark spiced rum vind je o.a. bij zelfstandige slijters en bij: Gall & Gall, Mitra, DirckIII en horecagroothandels Makro & Sligro. Consumentenadviesprijs €26,99

Importeur: Walraven Sax

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!