Na Scheveningen (met een op handen zijne verhuizing naar Den Haag), Rotterdam, Amsterdam Oost en Amsterdam Zuid opende The Harbour Club onlangs een filiaal aan de Vinkeveense Plassen. 

The Harbour Club Rotterdam, eigentijds in oude villa

In Rotterdam vestigde de Harbour Club zich in voormalig ‘Parkzicht’: een bijna honderd jaar oude villa in een Rotterdams stadspark, nabij de Euromast. Oudere Rotterdammers herinneren zich deze plek als nachtclub waar beroemde musici optraden en tot laat in de avond kon worden gedanst. Een bijzondere locatie voor een bijzonder restaurant. De ambiance heeft veel weg van ‘The Boathouse Café’ in het New Yorkse Central Park. Van binnen is het restaurant geheel gestyled tot een stoer en eigentijds restaurant. Bij mooi weer kun je hier ook heerlijk buiten genieten van een groot assortiment (vis-)gerechtjes, fruits de mer en mooie bijpassende wijnen. Lucky me dat ik hier zo dichtbij woon:-).

The Harbour Club Amsterdam Oost, wijnterminal

De Amsterdamse Harbour Clubs heb ik zelf nog niet bezocht, maar op de website lees ik dat die zich in Amsterdam oost op een unieke locatie bevindt met internationale allure, een sprankelende sfeer en buitengewoon fantastisch eten. Een blend van Miami, Barcelona en de Côte d’Azur: een industriële locatie – een oude wijnterminal – turned fashionable chic. Een immense ruimte (2200m2), het ‘top notch gestylde’ interieur, de zes meter lange visvitrine, de hoogwaardige kookkunsten en de zestien meter lange muurschildering van neo popart kunstenaar Selwyn Senatori. Klinkt goed.

The Harbour Club Amsterdam Zuid: parel aan de grachten

The Harbour Club in Zuid bevindt zich op een plek waar vijf Amsterdamse grachten samenkomen. Een uniek restaurantconcept gelegen op een historisch stukje Amsterdam aan het water en gevestigd in het viersterren Apollo Amsterdam Hotel. The Harbour Club Amsterdam Zuid is een nieuwe parel in Oud-Zuid. Zowel binnen in het restaurant als buiten op het riante terras kunt u aan het water dineren en genieten van wellicht het mooiste plekje van de stad.

THEHARBOURCLUB logo

The Harbour Club Vinkeveen: even doorbijten 

In de routebeschrijving van de perslunch die daar plaatsvindt staat: “Let op: als je aan komt rijden en je ziet een soort groot wit flatgebouw, zou je kunnen denken ‘dat is het vast niet’. Dat is het dus wel! ????”
Het was goed dat we deze waarschuwing kregen, want het restaurant bevindt zich inderdaad in een niet heel gezellig ogend pand (het overigens uitstekende Apollo hotel) nét van de snelweg af. Maar als je eenmaal binnen bent…genieten! Een trendy inrichting, grote open keuken met een even grote visvitrine en een gezellig terras met uitzicht op de Vinkeveense Plassen.

The Harbour Club Vinkeveen interieur

Trendy interieur

The Harbour Club Vinkenveen Terras Foto Tony Perez

Uitzicht op de plassen (Foto: Tony Perez)

The Harbour Club Vinkeveen wijnwand

Leuke wijnwand!

The Harbour Club Vinkeveen visvitrine

Mooie open keuken en visvitrine

Heerlijke gerechtjes en dito wijnen

Tijdens de perslunch genieten wij van Fruits de mer (nomnomnom….), ‘salmon torch, spicy tuna en superlekkere nigiri’s gevolgd door doradefilet met saffraanrisotto en groene groente. De wijnen die erbij geserveerd werden komen allemaal uit de Loire, het thema van deze door LoireValleyWines georganiseerde lunch. Hierover schrijf ik in een volgend blog. De signature dishes van The Harbour Club zoals de zeebaars ceviche en een exclusieve dry aged Tomahawk steak ga ik zeker een volgende keer proberen. Het vlees komt van de open Josper Grill en dat vind ik heerlijke. De sushi en sashimi worden home-made bereid van Blue-Fin tonijn uit Malta.

The Harbour Club Vinkeveen Loire Blanc en Fruits de mer

Het thema van de perslunch: “Loire Blanc en Fruits de mer”

Binnenkort op deze website meer over de lunch en de wijn-spijs combinaties. Maar schroom niet alvast een ‘visje te prikken’ op een van deze fijne terrassen.

LINKS:
Voor de website van The Harbour Club en reserveren klik je hier
Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Anne-Wies.NL