Na een flinke tijd van verbouwen en renoveren was op vrijdag 17 mei de officiële heropening van The Harbour Club Rotterdam. Van tevoren werd er een compleet verzorgde lunch georganiseerd  om pers en andere genodigden kennis te laten maken met de hernieuwde The Harbour Club Rotterdam. Femke Duijnstee* was er voor Anne-Wies.NL bij.

Pand met veel historie

Altijd fijn om verslag te mogen doen van een “oude bekende”, want dat is het statige pand met de prachtige naam Villa Parkzicht in het stadspark voor mij. Vroeger stond ik hier tot in de vroege uurtjes te dansen in het toenmalige Parkzicht, een heuse house discotheek en voor veel Rotterdammers onderdeel van hun jeugd met mooie herinneringen. Het is dan ook een pand met veel historie. Het heeft dienstgedaan als theeschenkerij, befaamde nachtclub Casino de Paris in de jaren zestig en uiteraard in de jaren 90 als discotheek met de gelijknamige naam Parkzicht. Inmiddels is sinds 2010 het restaurant The Harbour Club hier gevestigd in het mooie stadspark bij de Euromast. Een bezoek aan The Harbour Club Rotterdam staat garant voor puur en intens genieten. Niet in de laatste plaats door het prachtige ruime terras waar heerlijk vertoefd kan worden tijdens lunch of diner.

Harbour Club Rotterdam terras

Visie en toekomstplannen

Vandaag ben ik uitgenodigd om de heropening bij te wonen. Tijd voor een feestje dus met een heerlijke perslunch. Tijdens deze exclusieve perslunch tovert chef-kok Barry van Wilgenburg zowel de classics op tafel als enkele creatieve gerechten die je niet eerder proefde bij The Harbour Club Rotterdam. Bedrijfsleider en sommelier Koen Schipper neemt ons mee in het verhaal, de visie en de toekomstplannen van The Harbour Club Rotterdam.

Harbour Club Rotterdam banken met muurschildering

The Harbour Club Rotterdam: nieuw interieur

Allereerst is er aan het interieur het nodige veranderd. Nadat je bolide is geparkeerd door de Valet Parking, is er bij binnenkomst een nieuwe front desk geplaatst waarvandaan je begroet wordt door de vriendelijke hostess. Ook zijn er prachtige nieuwe schilderijen te vinden door het hele restaurant.

De grootste verandering zie je echter gelijk bij de bar, daar is een draagmuur doorgebroken om de ruimte erachter bij de bar te betrekken. Een zeer geslaagde onderneming aangezien het zorgt voor een prachtige open ruimte die met elkaar in verbinding staat.

Harbour Club Rotterdam banken

 

Daar is ook een DJ booth aan toegevoegd die eerder in een wat krappe hoek stond bij het restaurant. Deze heeft deze nu een volwaardige plek gekregen waar ook nog voldoende ruimte is om te dansen.

DJ Booth

Gouden Haai als blikvanger

Wat gelijk opvalt is dat de piano, die eerst pronkte boven de middenbar, is verruild voor een echte eye-catcher, namelijk een gouden haai. Hiervoor is inspiratie opgedaan in Lissabon, in een restaurant waar Koen op dit idee is gekomen. En dat past zeker bij The Harbour Club: een tikkeltje eigenwijs en exclusief.

Harbour Club Rotterdam gouden haai

Verder is de serre voorzien van een nieuwe vloer en prachtige nieuwe boxen (zitbanken) bekleed met goudkleurig leer. Deze stijl is doorgetrokken tot op het terras, waar ook prachtige luxe lederen banken staan.

 

Leuk en een tikkeltje eigenwijs

De boodschap is dan ook duidelijk, The Harbour Club heeft voor ieder wat wils. Ook leuk en een tikkeltje eigenwijs is dat er geen wijnarrangement bij de gangen wordt geschonken, maar dat er een prachtige collectie flessen is waar je uit kunt kiezen. Uiteraard blijft er altijd een sommelier beschikbaar indien je twijfelt over je wijnkeuze. We beginnen met een fijn glas Moët & Chandon champagne en oesters als amuse. Een heerlijke start. Op de tafel verschijnt ook prachtige met vet doorregen Pata Negra ham. Zoals een goede Pata Negra hoort te zijn.

Seafood en Ott rosé

Waar The Harbour Club inmiddels al om bekend staat is hun heerlijke seafood geleverd door Schmidt Zeevis. Met deze verse ingrediënten worden de heerlijkste gerechten op tafel getoverd waaronder onze starters: prachtige sushi zoals Spicy Tuna Maki, Ebi Maki en heerlijke sashimi van zalm, tonijn en hamachi en als vleesvariant de beef tataki. Daarbij in het glas de prachtige rosé Château de Selle van het befaamde huis Domaine Ott (bekend als de beste producent van rosé in de wereld). De Château de Selle is een blend van cabernet sauvignon, grenache, cinsault en syrah. De cabernet sauvignon zorgt voor complexiteit, elegantie en kracht, de grenache voegt warmte toe aan de wijn, de cinsault zorgt voor finesse en body en de syrah rondt de wijn af en geeft kleur. Dit uit zich in een bijzondere frisse smaak met voldoende finesse, rond, fruitig en fris en een ideale begeleider bij de eerste hapjes. Ook wordt ons een aantal heerlijke warme gerechten voorgeschoteld zoals een crispy fried oyster en pulpo (octopus op z’n Spaans) die echt fantastisch smaken.

Zeebaars, pekingeend en Enate Chardonnay

Dit is intens genieten. Als hoofdgerecht worden diverse smakelijke gerechten geserveerd, waaronder een perfect gegaarde zeebaars in een zoutkorst; pekingeend pannenkoekjes met hoisin saus, giant gamba’s van de grill en tomahawk steak die prachtig rosé is vanbinnen en smelt op je tong. Hierbij ingeschonken is de Enate Chardonnay uit de streek Somontano in Spanje. Het prachtige etiket op de wijn is gemaakt door de beste hedendaagse beeldend kunstenaars. De Chardonnay Fermentado en Barrica is een klassiek-vat gegiste Chardonnay, die 6-8 maanden doorbrengt in Frans eiken barriques met battonage wat je gelijk ruikt in het glas door de heerlijke boterige butterscotch. Prachtige diepe gele kleur en een complex aromatisch aroma. Vol, romig en complex maar ook met een frisse toets. Heerlijk en een goede keus bij deze uiteenlopende gerechten.

Na al dit culinaire geweld, besluit ik om maar eens lekker te gaan uitbuiken op het terras, waar ik onder het genot van nog een heerlijk glas chardonnay, getrakteerd wordt op entertainment door een saxofonist en zangeres. Dit is het goede leven en ik begrijp de boodschap van The Harbour Club, intens en puur genieten!

*Mijn naam is Femke Duijnstee en culinair genieten is zeg maar echt mijn ding. Als een echte foodie doe ik graag verslag van nieuwe hotspots, lekkere restaurants en ander leuks wat je echt niet kunt missen. In het dagelijks leven ben ik zelfstandig ondernemer. Met de wijndruif geef ik wijnproeverijen en adviseer ik over wijn-spijs combinaties die ik uiteraard ook zelf uitgebreid heb getest. www.dewijndruif.nl

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#femke