Brabantse topchefs weten ’t inmiddels: dromen zijn geen bedrog. Dankzij The Chef’s Travel Club wordt hun grootste droom binnenkort werkelijkheid. Zij gaan de reis van hun leven tegemoet. Én, dat maakt het extra bijzonder, twintig collega’s, gasten en overige fijnproevers mogen mee op deze ultieme foodtrip, een met recht once in a lifetime experience.

THE CHEFS TRAVEL CLUB - culinair - restaurant

Azië met Bram Helleman

De culinaire climaxen stapelen zich in hoog tempo op tijdens de droomreis van sterrenchef Bram Helleman (Zout & Citroen in Oosterhout) langs de allerallerbeste restaurants in Maleisië en Indonesië. Hij duikt de jungle in, en met wat hij daar vindt, zal hij ter plekke een diner bereiden. De smaakpapillen zullen zich geen minuut vervelen gedurende deze trip.

Portugal met Marc Crijns

De droomreis van de Bladelse keukenkanjer Marc Crijns voert naar Porto waar hij langs de Douro met zijn selecte gezelschap bij de crème de la crème onder de porthuizen en lokale restaurants op ontdekking gaat naar nieuwe vondsten en nieuwe smaken.

Zuid-Afrika met Niek van Lieverloo (& Margot Janse)

Culinair directeur Niek van Lieverloo (Kasteel Maurick in Vught, Kasteel Dussen en Kasteel Bijstervelt in Oirschot) opent in West Cape deuren die doorgaans gesloten blijven. Met Margot Janse, jarenlang de beste chef van Zuid-Afrika, gaat hij er koken. Bij haar thuis. Overnacht wordt er in een wildreservaat en geluncht in onder meer Chefs Warehouse Tintswalo Atlantic in Kaapstad, pal aan de oceaan. Niek van Lieverloo: ,,Dit restaurant ligt op de rosten, en is onbereikbaar met de auto. Je moet er met een speciale shuttle heen. Deze reis is eens en nooit meer. We gaan er geschiedenis maken.” In Franschhoek wacht bovendien een aantal interessante proeverijen van excellente wijnen.

Het zijn slechts tipjes van de bekende sluiers. Het volledige programma wordt per droomreis toegelicht tijdens een voorproefavond in de restaurants van de hoofdpersonen. Dat doen ze, zoals dat hen betaamt, in stijl, onder het genot van een toepasselijk diner. Deze (vrijblijvende) voorproefavonden zijn er voor iedereen die interesse heeft om mee te gaan. En voor wie niet in de gelegenheid is om mee te reizen maar zich wel graag laat inspireren.

The Chef’s Travel Club

The Chef’s Travel Club komt uit de koker van Noord-Brabant Culinair. In Noord-Brabant Culinair zijn Brabants beste restaurants verenigd met als doel van elkaar te leren, elkaar te helpen en gezamenlijk met elkaar op te trekken. Samen zetten deze chefs Noord-Brabant als de Bourgondische provincie nog verder op de kaart en strijden zij voor het behoud van het Brabants culinair erfgoed. De organisatie van deze geheel verzorgde droomreizen ligt in vertrouwde handen van Never Ever Blue.

Voor asperges is het te vroeg als Niek van Lieverloo, voorzitter van Noord-Brabant Culinair, naar Zuid- Afrika vertrekt, maar hij neemt beslist een aantal typisch Brabantse producten mee voor tijdens het diner met Margot Janse. Welke dat zijn, dat zullen alleen de reisgenoten weten.

The Chef’s Travel Club houdt niet op te bestaan na deze drie gastronomische topbestemmingen. Er volgen nog veel meer droomreizen van topchefs uit Noord-Brabant.

Reisdata:

Zuid-Afrika met Niek van Lieverloo: 21 t/m 29 januari 2024
Zuidoost-Azië met Bram Helleman: 9 t/m 18 februari 2024
Portugal met Marc Crijns: 26 t/m 30 mei 2024

Data voorproefavonden:

Aziatisch diner bij restaurant Zout & Citroen in Oosterhout:
13 september 2023

Zuid-Afrikaans diner bij restaurant Hendrik van Maurick in Vugt:
19 september 2023

Tafels voor de voorproefavonden, alsmede de droomreizen van en met de chefs zijn te boeken via de website van Never Ever Blue, The Chef’s Travel Club

Voorproefavond aanbieding: mocht je besluiten om mee te gaan op reis worden de kosten van het diner van de reissom gehaald!

Bron: persbericht

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook