The Art Of Drinks, het nieuwe toonaangevende drank event van Nederland, is een nieuw en uniek event waarbij een ongekend grote variëteit aan drankcategorieën wordt gepresenteerd aan het publiek. Hier kunnen bezoekers op interactieve wijze kennismaken met de nieuwste dranktrends. Van bier, sterk en wijn tot non-alcohol en van mixers tot nieuwste technieken waarmee de perfecte cocktail kan worden gemaakt. The Art Of Drinks combineert proeven, ontdekken en genieten met vrienden.

Het event vindt plaats op in de Gashouder en Het Transformatorhuis van Westergas in Amsterdam op zaterdag 30 oktober. [Aansluitend zullen op zondag 31 oktober en maandag 1 november achtereenvolgens slijters en horecaondernemers welkom zijn op The Art Of Drinks. Deze beursdagen zijn besloten en kaarten zijn enkel via standhouders te verkrijgen.]

Nieuw platform

Met The Art Of Drinks wordt een volledig nieuw platform gecreëerd waar de kunst van het maken en werken met dranken centraal staat. Voor het eerst ooit worden alle categorieën samengebracht onder één dak op een voor publiek toegankelijk evenement. Makers van de mooiste wijnen, bieren en distillaten staan hier samen met bartenders, sommeliers en chefs om hun liefde voor het vak te delen met de aanwezigen gasten. Tijdens het event kunnen veel dranken gratis worden geproefd met het proefglaasje dat de bezoeker bij binnenkomst krijgt. De meer bijzondere wijnen en spirits zijn tegen een kleine bijbetaling beschikbaar. Er zijn ook bieren en wijnen per glas te koop en uiteraard worden er veel cocktails en longdrinks gemaakt, die ook tegen een kleine betaling besteld kunnen worden.

The Art Of Drinks 3 Photocredits Ming Chao

Photocredits Ming Chao

Gashouder & Transformatorhuis

Deze twee locaties zullen tijdens The Art Of Drinks hun eigen invulling krijgen. Het Transformatorhuis zal geheel in het teken staan van wijn met 20 verschillende huizen die hier hun wijnen presenteren. Ook zijn de twee Tasting Theaters en de Tasting Room hier geplaatst waarvoor tickets kunnen worden gereserveerd. Het programma bestaat onder andere uit whisky– en wijntastings onder begeleiding van internationale gasten. De Gashouder wordt een walhalla met bieren, distillaten en mixers. In ruim 50 stands van onder andere Multi Bier, De Kuyper, Pernod-Ricard, Zuidam en Bacardi-Martini kunnen hier honderden verschillende bieren en dranken worden geproefd. Op de website van The Art Of Drinks staan alle aanwezige merken vermeld.

Workshops en seminars

Er kunnen (bijna) gratis tientallen verschillende seminars en tastings van professionals uit de industrie worden gevolgd. Zo kan je bevlogen wijnmakers, rum- en whiskystokers en bierbrouwers aan het werk zien. Of wil je juist meer weten over een bepaalde wijnstreek of biersoort? Knoop dan een praatje aan met een van de vele ondernemers die hun merk vertegenwoordigen. Altijd al eens betere cocktails willen leren shaken? Er staat een bataljon van professionele bartenders klaar om je te voorzien van tips & tricks.

The Art Of Drinks 7 Photocredits Ming Chao

Photocredits Ming Chao

Trends spotten

Merkbeleving staat voorop bij The Art Of Drinks, waar door de ruim 70 stands dan ook op prachtige wijze invulling aan zal worden gegeven. Het aanbod is een mooie weerspiegeling van wat al door de levensgenieter is omarmd. Zo is er een ruim aanbod van whisky (veel whisky), rum, gin, craft beer en wijn. Binnen deze categorieën kun je nieuwe trends spotten, zoals longdrinks, cocktails en bijzondere vatrijpingen. In de stands zullen mixologen, chefs en sommeliers deze nieuwe trends gestalte geven.

Corona maatregelen

The Art Of Drinks kan met de huidige Corona-maatregelen gewoon doorgaan op 75 % van de capaciteit. Wel zijn uit voorzorg de tickets verdeeld over 2 tijdslots, voor het geval de maatregelen weer worden aangescherpt. Het ticket dat je koopt is dus in principe de hele dag geldig, bij verandering hierin ontvangt je bericht, plus € 5 aan muntjes.

Kortom, The Art Of Drinks mixt het verleden, heden en de toekomst van de drankwereld tot een prikkelende cocktail voor alle zintuigen.

Over de organisatie

The Art Of Drinks is een samenwerking tussen Albert van Beeck Calkoen en De Monnik Dranken. Begin 2020 sloegen zij de handen ineen om dit nieuwe evenement en platform te lanceren. Door de Coronacrisis is de eerste editie, die gepland stond voor september 2020, verplaatst naar dit jaar. Van 2016 tot 2019 organiseerde Albert van Beeck Calkoen, ook wel bekend als Mister Cocktail, de Gin Festivals in 6 verschillende steden. Ook is hij mede-organisator van de Amsterdam Cocktail Week. De Monnik Dranken is een toonaangevende importeur en distributeur van dranken en gevestigd in Oldenzaal.

Ticketprijs vanaf € 25,00| seminar/workshop prijzen vanaf € 7,50
Locatie: Gashouder & Transformatorhuis (Westergas), Klönneplein 1 |Tijd: 14:00 – 22:00
Website & tickets: https://theartofdrinks.nl/taod21/consumenten/

Bron: persbericht

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!