Test je wijnkennis en maak kans op één van de vijf diners voor twee bij Cantine de Caron in Amsterdam van topchef Alain Caron, begeleid door wijnen van Pays d’Oc IGP.  Na het succes van vorig jaar, heeft Pays d’Oc IGP opnieuw een aantrekkelijke tasting kit samengesteld bestaande uit vijf buisjes gevuld met wijnen van verschillende druiven. Ga de uitdaging aan en raad het druivenras!

Het kwaliteitswijnlabel Pays d’Oc IGP uit Zuid Frankrijk vertegenwoordigt wijnen gemaakt met 58 toegestane druivenrassen. Met zowel bekende als minder bekende druivenrassen, valt er genoeg te proeven.

Pays d’Oc IGP: monocépage wijnen  

Pays d’Oc IGP staat bekend om haar monocépage wijnen, oftewel wijnen gemaakt van één druivenras, alhoewel blends ook voorkomen. Deze wijnen hebben een voordeel dat blends niet hebben; ze weerspiegelen het karakter van de druif. Ideaal dus om wijnliefhebbers de specifieke kenmerken van een druivenras te laten herkennen, voor slechts €9,99 kun je vanaf vandaag een doosje met vijf proefbuisjes bestellen via deze link. Het doosje beland vervolgens bij jou thuis op de mat en dan kan het proeven beginnen. De actie loopt tot 30 november 2022. Wijnprofessional Kirsten van Harten helpt je op weg, via de online proeverij op www.proefpaysdoc.nl.

Raad de druif

In het doosje vind je vijf kleine buisjes van 100ml gevuld met vijf verschillende Pays d’Oc IGP wijnen; twee witte en drie rode wijnen. Met de QR code die je bij de tubes ontvangt word je naar een video verwezen. In deze video geeft wijnprofessional Kirsten van Harten uitleg over het label Pays d’Oc IGP en kun je samen met haar de vijf wijnen proeven. Echter zal ze niet verklappen wat de druivenrassen van de wijnen in de tubes zijn, deze moet je zelf raden! Na het proeven van de wijnen geef je uit een selectie van druivenrassen aan welke druif jij denkt te proeven. Lukt het jou om de druivenrassen te raden? Aanmelden kan vanaf vandaag via deze link maar de oplage is beperkt, dus wees er snel bij.

Over Pays d’Oc IGP

Pays d’Oc IGP (Indication Géographique Protégée) is een officieel wijn kwaliteitslabel en vertegenwoordigt zo’n 1.080 bedrijven en 13.000 wijnproducenten. Het Pays d’Oc gebied omvat de Languedoc-Roussillon streek en is volume marktleider in export van Franse wijnen. Het DNA van Pays d’Oc IGP ligt in de cépage met hoge kwaliteit en diversiteit, die het mogelijk maken om een Pays d’Oc IGP wijn te koppelen aan elke stijl van eten. Pays d’Oc IGP is de Franse marktleider op het gebied van monocépagewijnen, d.w.z. wijnen met één enkele druivensoort. Tot slot is in Nederland 30% van de Franse wijnimport afkomstig van Pays d’Oc IGP wijngaarden. Voor meer informatie zie www.paysdoc-wines.com of www.proefpaysdoc.nl.

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
 Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook