Het ‘Concours Le Vin en direct’ (het Nederlands Kampioenschap blindproeven 2019) leverde op zondag 26 mei jl. een felle strijd op tussen twee Brabantse teams. De uiteindelijke winnaar bleek Team ‘WZN’ (Wijnproevers zonder naam), op de voet gevolgd door de ‘Brabants Wijnsociëteit 2’ en Team ‘Halfdroog’.

Team WZN naar Wereldkampioenschap

In de monumentale Ceciliakapel van het Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg reikte Henk Maas, eigenaar van wijnimport ‘Le Vin en direct‘ en premium partner van het NK, de hoofdprijs van € 1.000,00 uit aan team WZN, bestaande uit Anton Silletti, Martin Fennema, Rik Boom en Jarno de Graaf. Zij zullen Nederland vertegenwoordigen tijdens het Wereldkampioenschap op 11 en 12 oktober in Frankrijk, daar dan duidelijk herkenbaar aan een hemd en gilet van modehuis OGER.

12 wijnen determineren

Het ‘Concours Le Vin en direct’ is een initiatief van Nijhuis Consultancy & Services en eigenaar Fred Nijhuis kijkt terug op een geslaagde competitie, waarbij 22 teams streden om de fel begeerde titel en de ‘Nijhuis wisseltrofee’. Tijdens dit Nederlands kampioenschap blindproeven moesten de teams de samenstelling en herkomst van 12 wijnen determineren, een even uitdagende als sportieve en leuke uitdaging.

Wijnen, koffie en meer

Na afloop van de wedstrijd maakten de deelnemers kennis met wijnen va o.a. Le Vin en direct, African Wines (vertegenwoordigd door Pardon Taguzu, zelf lid van het Zimbabwaanse team tijdens het WK), Famiglia Cecchi, Grattamacco en Vignobles & Signatures. Boot Koffie presenteerde er haar onderscheiden koffie, Bender glaswerk van Spiegelau en Stan Hill (die de Nijhuis wisseltrofee creëerde) een nieuw kunstwerk. Chef Leon Mazairac verzorgde de culinaire omlijsting, terwijl Earth Water verfrissende momenten voor haar rekening nam en Fotostudio Ingrid Driessen de fotoreportage.

De 3 beste teams van het Concours Le Vin en direct, het NK blindproeven 2019:

  1. WZN (Wijnproevers Zonder Naam)
    Rik Boom, Jarno de Graaf, Martin Fennema en Anton Silletti
  2. Brabantse Wijnsociëteit 2
    Eric Hoepelman, Martijn de Groot, Willem-Jan Withagen, Diederick Swagemakers
  3. Team Halfdroog
    Juliette Zandbergen, Jesper Moonen, Jaap Baan, Maxime Zandbergen

De volledige uitslag, alle informatie over de geproefde wijnen en meer info over deze competitie is te vinden op: www.fred-nijhuis.nl

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!