Er staan in mijn ‘WEEKEND HANGOUTS’ weer veel leuke, interessante en lekkere evenementen dit weekend. Maar één wil ik er graag uitlichten. Ik had er niet heel veel van verwacht (“wéér zo’n truck- en burgerfestival”) maar na de persrondleiding met aansluitend mijn bezoek gisteren ben ik een heel andere mening toegedaan. Het is daar GAAF! Dus als je even tijd hebt dit weekend: een aanrader! Ga je het missen: volg dan de FB-pagina van dit event voor de data van 2017! Dit wil je niet missen. Kijk maar eens hoe leuk het daar is! 

In de stand van Ketel One kun je een workshop ‘Bloody Mary maken’ doen…

TasteKetelWorkshop

TasteFietsKetelOone

…en tegelijk deze fancy fiets winnen met jouw cocktail-recept!

TasteAmsterdammertje

Jord Althuizen (l) en Peter Lute (m), de gastheren van de perstour, stellen ons voor aan André Gerrits (r) van restaurant ’s Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. 

TasteGerechtjeAmsterdammertje

En die maakt op Taste of Amsterdam o.a. dit heerlijke gerechtje! Is het geen plaatje?!

TasteCocktails

Heerlijke cocktails proeven we op het grote middenplein!
“En achter deze bar is The Rough Kitchen, mijn ‘ding'”, zo wijst Jort ons.

TasteTheRoughKitchen

Hier dus. Proef vooral het superlekkere broodje pulled pork!

TasteLute!

Peter Lute vertelt over zijn plannen: zijn restaurant gaat half juli een maand dicht om plaats te maken voor een nieuw concept: De Kruidfabriek. De kruiden zien we klaarstaan en Peter laat ons ervaren wat hij bedoelt, wat hij beoogt met zijn bedrijf. Voedsel ervaren. “Ruik je dit? Dat is vlierbloesem! Hoe mooi is dat!” 

Taste Cocktails

Dan is het weer tijd voor een cocktail. Bij Pullitzer schenken ze heel mooie! 

Taste2CGin

Verder zien we leuke gin’s…

TasteBruud

… en de ‘beste bubbles van Taste’ bij Bruud.

TasteSecretGarden

We ontdekken de ‘secrets’ in de tuin van Tot PR…

TasteCider

…zoals een cider van rabarber (!) bij Wouter Bijl

TasteBellingham

… leuke wijnen uit Rueda, de Elzas en wijnen van Bellingham…

TasteEdwinRaben

…en de mogelijkheid te speeddaten met de one and only Edwin Raben!
Wie wil dat niet :-)!

TasteDubai

Je kunt leren hoe er gekookt wordt tijdens een vlucht in de eerste klas bij Etihat Airlines (DAT WIl IK! Zo vliegen…!) .
Want dat is superdelux en leuker dan de chef op de foto doet vermoeden…

TasteRien

…. alles leren over wijnen uit de Elzas…

TasteEdwin

… of een workshop broodbakken volgen bij Edwin Klaasen #handjesinhetdeeg.

TasteConoWijnen

Tot slot: in de stand van Cono Sur worden dagelijks diverse masterclasses / proeverijen verzorgd. Een mooi bedrijf met dito wijnen (zo heb ik zelf mogen ervaren).

Maar er is  nog MEER! Zoveel meer! Muziek in diverse sfeertjes, kraampjes met chocolade, kokosmacronen, bakproducten, olijfolie, kaas…..en….

TasteTastology

… de ervaring bij Tasteology.

Chef Yozef Youssef en Lovisa Sunnerholm nemen je in het AEG Theater mee naar SMAAK. ERVARING. En meer. Middels 4 korte educatieve filmpjes en daarna de gerechtjes ervaar je wat met de filmpjes wordt bedoeld.  Ik verklap verder niets. Ik zeg: ga het ervaren!

Meer weten?
Klik op Taste of Amsterdam