Op zoek naar een restaurantje voor de avonddis wordt ons oog getrokken naar een klein zaakje met een voor ons wel heel aantrekkelijke wand: wijn, wijn en nog eens wijn. En tapas. Dat komt goed uit, want we hebben zin in tapas in Valencia! 

Wijn uit Valencia bij de tapas in Valencia

Eenmaal binnen blijken wij niet de enigen. Alle tafels zijn bezet dus wij nemen plaats aan de bar. Ook gezellig. Het duurt even voor wij de aandacht hebben getrokken van een van de bedienende jongemannen en die tijd gebruiken we om een mooie fles wijn uit te zoeken. Op de bar staat één soort wijn breed uitgestald: “Hoya de Cadenas Reserva Privada“, een wijn uit de buurt van Valencia. Op het etiket pronken zilveren en gouden medailles. Hoewel wij ons daardoor normaal niet laten leiden kiezen we voor deze wijn. Wij vinden het leuk wijnen te proeven uit de streek waar wij verblijven. Bovendien spreekt de verhouding 85% Tempranillo en 15% Cabernet Sauvignon ons aan. De jongeman komt snel met de wijn maar die blijkt niet de wijn te zijn die wij hebben besteld. Wel van hetzelfde huis, maar met een ander etiket en van 100% Tempranillo.

Beter een ander drankje bij onze tapas in Valencia

Omdat mijn Spaans beter blijkt te zijn dan zijn Engels leg ik in zijn taal uit dat dit twee verschillende wijnen zijn. Maar daar is hij niet van te overtuigen: “same, same” is alles wat wij te horen krijgen. Zelfs als ik hem op het achteretiket wijs waarop de druivenrassen vermeld staan. Met een wanhopige blik geeft hij het op, opent de fles waar wij om hadden gevraagd en stort zich direct weer op het uitserveren van de tapas, die overigens voortreffelijk waren. Je zult begrijpen dat ik niet meer de moeite nam te zeggen dat de wijn niet helemaal zuiver was. “Vlurk” noem ik dat, oftewel een ‘vleugje kurk’. Misschien hadden we beter een ander drankje kunnen nemen. Zoals de meeste bezoekers doen, constateer ik als ik om mij heen kijk…
Tot zover mijn tapas in Valencia. Volgende keer een ander adresje zoeken. Óf een ander drankje!
🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
#Valencia