Wat doen twintig dames op zomaar een ochtend in juni in de Prinsenkamer van het De l’Europe Amsterdam? Juist ja, het Taittinger Prestige Rosé Champagne seizoen inluiden! ‘Ladies only’ en de dresscode is ‘A Touch of Pink’. En niemand minder dan Vitalie Taittinger is namens Maison Taittinger aanwezig om het feestje te openen. 

Taittinger rosé champagne, een sfeervolle ontvangst

Nou ja, ladies only, Wouter Kwakernaak, Sr Brand Manager bij Oud Reuchlin & Boelen, de importeur van deze champagne*, en Tony Perez, de huisfotograaf van het organiserende pr-bureau Pitch PR vormen de prettige uitzondering. De kamer met uitzicht op het water van de Amstel is sfeervol ingericht met roze bloemen en champagnekoelers. Met daarin natuurlijk de Taittinger Prestige Rosé Champagne waarvan we volop mogen genieten tijdens deze brunch. Vitalie heet ons welkom en vertelt kort over de geschiedenis van Taittinger, dat, hoewel erg groot, nog altijd wordt geleid door de familie Taittinger. Maar vooral benadrukt ze dat we moeten genieten van champagne. Hieronder een kort filmpje. (Excuses voor de slechte kwaliteit. Kennelijk is een Periscope-filmje overzetten op You-Tube niet erg succesvol)

Vitalie Taittinger opent de  speciale Ladies Brunch,
rechts Wouter 
Kwakernaak

Vaker genieten van champagne

Dat we met zijn allen vaker moeten genieten van champagne, daarmee ben ik het helemaal eens. Persoonlijk trek ik graag en regelmatig een flesje open. Er is altijd wel een reden voor. Ik kan me dus goed vinden in de uitspraak van Lily Bollinger, van dat andere champagnehuis: “I drink it when I’m happy and when I’m sad. Sometimes, I drink it when I’m alone. When I have company I consider it obligatory. I trifle with it if I’m not hungry and drink it if I am; otherwise I never touch it – unless I’m thirsty.”

TaittingerMetIJs

Taittinger rosé champagne, de blend

De druiven voor deze rosé worden geselecteerd uit verschillende delen van de champagnestreek. In deze rosé domineren rode druiven. Pinot noir is voor 45% aanwezig (waarvan 15% stille rode wijn), 25% is pinot meunier en de overige 30% is chardonnay. Na 3 jaar kelderrijping is hij pas klaar om verkocht te worden. Hij is mooi droog, met licht rood fruit en een fijne mousse. TaittingerHartig

Champagne kan veel smaken aan

Champagne is feestelijk en een goede begeleider van veel gerechten. Dat bewijst deze Taittinger Rosé vandaag ook weer. De brunch is uitgebreid. Van sandwiches met pastrami en zalm, rauwkost met een kruidig sausje en hartige quiches tot zoete macarons, donkere chocolade, vers fruit, een mangosapje en cupcakes met een zoete topping. Je kunt je voorstellen dat niet elke combinatie perfect is. Er staan immers zoveel verschillende smaken op tafel! Voor mij kwam de Taittinger Prestige Rosé het best tot zijn recht bij de sandwiches, quiches en de cupcakes met aardbeiencrème. Maar juist champagne is, door zijn tintelende, opwekkende en feestelijke karakter, een van de weinige dranken die zoveel smaken aankan. Dat heb ik ook ervaren tijdens een champagne-lunch met champagnes van kleinere huizen.

TaittingerUitschenken

Kortom: Taittinger Prestige Rosé champagne is een sprankelende, opwekkende, zomerse rosé waar je van kunt blijven genieten. En dat doen wij vanmiddag zeker!

TaittingerAWenVitalie

Santé!

*Let op: per 2022 is de nieuwe importeur van Taittinger: VinVinWines

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedInofFacebook

#champagne