Flessenpost! Dit keer eens geen wijn maar een nieuwe tomatensap. Deze ‘Spicy Tomato Drink’ heeft als basis tomatensap en is op smaak gebracht met… Tabasco! Tabasco pepersaus is gezond, lekker en gemakkelijk’ zo belooft het persbericht. Ik ben benieuwd!

TABASCO®! GOES TOMATOES!
Tomatensap 2.0 met pit

Tabasco gebruik ik vrijwel dagelijks. De ‘gewone’ van rode pepers, maar ook die van groene pepers en de chipotle, de gerookte variant. Door een soepje, sausje of marinade, over een stukje vlees of een oestertje, bij de taco’s, door mijn tomatensap… En nu is daar dus de kant-en-klare Tabasco Spice Tomato Drink. Je ruikt en proeft in dit tomatensap direct de tabasco, maar niet overheersend.  In de juiste verhouding is aan het tomatensap, naast de Tabasco pepersaus, een beetje zout, peper, citroen en worcestersaus toegevoegd. En dat is (behalve het zout) precies wat ik ook altijd aan mijn tomatensap toevoeg om een beetje pit te geven aan mijn sapje.

Tabasco Spicy Tomato Drink: lekker en handig om in huis te hebben als je eens wat minder tijd hebt om je tomatensap op te peppen.

Gezond en gelukkig 

Volgens de makers is de Tabasco Spicy Tomato Drink ook nog eens gezond: “De Tabasco® Spicy Tomato Drinks zijn vrij van conserveringsmiddelen, bevatten geen alcohol, zijn laag in calorische waarde (19kcal/100ml) en geschikt voor vegetariërs. Zowel tomatensap als pepersaus hebben vele gezondheidsvoordelen. Zo bevat tomatensap lycopeen, een helder rood pigment, dat fungeert als een krachtige antioxidant en beschermt tegen diverse chronische ziektes. Tabasco® pepersaus is een natuurproduct zonder kunstmatige toevoegingen. De capsaïcine in de pepers heeft een antibacteriële werking: het werkt pijnstillend, verlicht jeuk en zorgt ervoor dat je minder snel verkouden wordt. Er wordt zelfs gezegd dat het endorfines vrijmaakt, dus het zou ook positief op je geluksgevoel kunnen werken!”

Hoe gebruik je de Tabasco Spicy Tomato Drinks

De Tabasco Spicy Tomato Drinks kan je zo uit de fles in een glas serveren. Het is een ideale basis voor een groente smoothie. Met wat ijs en een stronkje selderij, wordt het een feestelijke alcoholvrije cocktail, ook wel Bloody Shame genoemd. In een handomdraai maak je allerlei variaties van de beroemde Bloody Mary: Bloody Bishop (met sherry), Bloody Geisha (met sake), Bloody Maria (met Tequila), Brown Mary (met whisky), Bloody Pirate (met bruine rum) of Ruddy Mary of Red Snapper (met gin).

Een hartig alcoholvrije drankje dat je met een scheut wodka zo omtovert tot een heerlijke Bloody Mary cocktail.

Tabasco Spicy Tomato Drink

Over Tabasco® 

Tabasco® pepersaus bestaat al meer dan 150 jaar en wordt nog steeds volgens het traditionele recept van pepers, zout en azijn gemaakt. Dankzij de populariteit van de Bloody Mary in Parijse cocktailbars werd Tabasco® eind 19e eeuw voor het eerst naar Europa geëxporteerd. Inmiddels wordt het pittige flesje in 195 landen en gebieden verkocht. Tabasco® Spicy Tomato Drinks in de varianten ‘mildly seasoned’ en ‘extra spicy’ zijn verkrijgbaar  in foodspeciaalzaken en supermarkten en in de webshop https://countrystore.tabasco.eu/. Consumenten adviesprijs: € 3,49 (0,75l glazen fles)

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!