In het kader van het 150-jarig bestaan van moederbedrijf McIlhenny, kwam Tabasco® met een bijzondere versie van de beroemde pepersaus: de ‘Diamond Reserve Pepper Sauce’. Deze exclusieve saus is gemaakt op basis van mousserende wijnazijn en slechts in beperkte oplage verkrijgbaar. Hij is heerlijk! En… je maakt er een fijne cocktail mee! 

Tabasco met mousserende wijnazijn

Tabasco Diamond Reserve Pepper Sauce flesje en doosjeTabasco® ‘Diamond Reserve Pepper Sauce’ is gemaakt uit een selectie van de mooiste tabasco pepers op Avery Island, met zorg geselecteerd op kleur, textuur en robuustheid. De pepers worden gestampt en vermengd met een vleugje zout waarna een lange rijping van soms wel 15 jaar volgt. Daarna wordt het mengsel aangelengd met mousserende witte wijnazijn. Het resultaat: een pepersaus met zowel de complexiteit van een mooie wijn als behoud van de typische smaak en aroma waar Tabasco®saus zo wereldberoemd mee is geworden. De saus wordt gepresenteerd in een mini Champagneflesje en feestelijk verpakt in een exclusief goudkleurig doosje.

En hoe smaakt de Tabasco Diamond Reserve Pepper Sauce?

Nou…. heerlijk! Ik kreeg een flesje thuisgestuurd en proefde de ‘gewone’ en de Diamond Reserve Pepper Sauce naast elkaar. Nu ben ik al een grote liefhebber van de gewone tabasco. Die is lekker pittig en een uitstekende smaakmaker in tal van gerechten, sauzen, soepen en cocktails. Maar deze nieuwe Diamond Reserve is niet alleen peperig, maar ook uiterst smaakvol. Je proeft onmiskenbaar de pittige peper, maar hij is voller en ronder. Rijker.

 “We zijn blij deze nieuwste saus met iedereen te kunnen delen en benieuwd naar de gerechten en dranken die hieruit voortkomen! ” – Tony Simmons

Tony Simmons, Voorzitter en CEO van McIlhenny, tevens behorende tot de vijfde generatie van de familie McIlhenny deelt hier zijn eigen Bloody Mary recept, de  ‘Diamond Reserve Bloody Mary’. Het is een feestelijke variant op de traditionele combinatie van Bloody Mary met chilikruiden, zwarte en witte sesamzaadjes, sesamolie en droge prosecco.

Tabasco Diamond Reserve Bloody Mary cocktail

Ik moet eerlijk zeggen dat ik, na het proeven, de verhoudingen in de cocktail heb aangepast. De oorspronkelijke eetlepel selderijzout was voor mij too much, net zoals de overige kruiden. Zonde van de heerlijke smaak van de Tabasco Diamond Reserve! Daarvan heb ik er dus wat meer doorheen gedaan.

Wat je nodig hebt voor 2 glazen:
(doorgehaald de oorspronkelijke hoeveelheden)

  • 1,5 kopje tomatensap
  • 1/2  1 eetlepel TABASCO® Diamond Reserve saus
  • 1 eetlepel theelepel Worcestershire saus
  • 1 eetlepel snufje selderij zout
  • 1⁄2 eetlepel 1 theelepel chilipoeder
  • 30 ml wodka
  • 2 druppels sesam olie
  • 60 ml droge prosecco
  • 2 ijsblokjes
  • twee longdrinkglazen
  • roerstaafje

Voor de garnering (en/of):

  • zwarte en witte sesamzaadjes
  • een schaaf of stukje komkommer
  • stukje rode peper
  • citroenschil
  • cocktailprikker

Tabasco Diamond Reserve Bloody Mary, wat je gaat doen: 

  • Meng de tomatensap, tabasco, worchestershiresaus, selderijzout en de chilipeper goed door elkaar
  • Voeg dan de wodka en sesamolie toe en roer door, samen met een ijsblokje
  • Vul 2 longdrinkglazen met dit mengsel en voeg dan de prosecco toe
  • Garneer naar wens en geniet ervan!

Tabasco Diamond Reserve Bloody Mary Cocktail

Meer cocktails op ANNE-WIES.NL? Klik hier!

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje of heerlijke cocktail 🍸 missen? Schrijf je dan hier in ✏ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!