Een mooi feestje! Nee, beter gezegd: een uniek evenement rond vlees, vis en wijn. Waar? In het nieuwe bedrijfspand van Schmidt Zeevis in Rotterdam. Drie collega-horecaleveranciers sloegen de handen ineen en maakten er een feestje van voor klanten en andere relaties. Horecaslagerij Nice to Meat en Schmidt Zeevis verzorgden diverse proeverijen, demonstraties en masterclasses.  Wijnimporteur L’Exception zorgde voor de mooiste wijnen en een heel lief engeltje… Een foto-impressie.

NortonExtraBrut

Een heerlijke Argentijnse bubbel als feestelijk entree

OestersDivers

Verschillende oesters zijn te proeven

KaviaarBlikjes

Proeverij van en uitleg over kaviaar

mr. Akira Oshima

Het team van Harbour Club Restaurants Nederland o.l.v. Mark Vaessen en mr. Akira Oshima (onder wiens leiding restaurant Yamazato van Okura een Michelinster kreeg) bereidt diverse gerechtjes van een Blue Finn tonijn

AngelRoseMeisje

De mooie rosé Whispering Angel wordt door een engeltje geschonken

ByassBorisIvan

International Brand Ambassador van González Byass Boris Ivan introduceert de sherry En Rama van Tio Pepe. En die is heerlijk!

Venenciador

Zelf als venenciador optreden blijkt nog niet zo eenvoudig!

BereidingSurfTurf

Surf & Turf: MRIJ-vlees van Piet van den Berg en Canadese kreeft van Schmidt Zeevis. Nomnomnom…

ofyr

De gerechtjes worden bereid op trendy houtgestookte buitenkooktoestellen, OFYR genaamd.

Antinori

We proeven wijnen van Antinori…

Norton

…Norton….

BoschendalDivers

… en Boschendal.

NiceToMeat

Mikel Pouw, directeur Nice to Meat, legt samen met zijn team alles uit over Wagyu-vlees. En natuurlijk mogen we proeven. Heerlijke pastrami!

SchmidtAW

Een rondleiding door het fonkelnieuwe bedrijf behoort ook tot de mogelijkheden. We leren veel van de verhalen van Rene Vogelaar, accountmanager bij Schmidt Zeevis.

ReneVogelaarKreeft

Bijvoorbeeld over het verschil tussen Oosterschelde- en Canadese kreeft. En over mannetjes en vrouwtjes…

GarnalenHollands

…. en dat alle Hollandse garnalen niet hetzelfde zijn.

HamachiYellowtailKingfish

We zien vis…Hamachi Yellowtail Kingfish…

RedSnapper

…. vis… Red Snapper…

OestersUmami

… en bijzondere oesters die Umami heten…

SchmidtFileer

… en we leren  dat alle vis hier met de hand wordt gefileerd.

Schmidt

En… niet onbelangrijk, dat je hier, net als op het oude adres op het Vasteland, ook als particulier gewoon je visje kunt halen. Of ter plekke verorberen onder het genot van een mooi glas wijn.

Kortom: een prachtig bedrijf en de moeite waard om eens langs te ‘fietsen’! Ik ben fan!

Links:
Schmidt Zeevis
Nice to Meat
l’Exception