franksmetglasWil jij alle ins- en outs weten over Spanje als wijnland? Dan is dit een must! Een driedaagse cursus over het grootste wijnland ter wereld: Spanje. Frank Smulders Master of Wine, één van Europa’s belangrijkste wijnopleiders en specialist op het gebied van Spanje neemt je mee op een ontdekkingsreis langs de kwalitatief belangrijkste wijngebieden en druivensoorten van Spanje.

Wat we gaan doen:

De cursus duurt drie volle dagen. Iedere dag bestaat uit theoretische inleidingen over gebieden en druivensoorten gevolgd door het uitgebreid proeven van topwijnen (meer dan 20 per dag) met daarbij volop aandacht voor het verhaal achter de wijnen, zoals de stijl en filosofie van de wijnmakers.

Dag 1: de Blancos

De cursus duurt drie volle dagen. Iedere dag bestaat uit theoretische inleidingen over gebieden en druivensoorten, en het uitgebreid proeven van topwijnen (meer dan 20 per dag) met daarbij volop aandacht voor het verhaal achter de wijnen, zoals de stijl en filosofie van de wijnmakers.

We proeven en bespreken de beste witte wijnen van Spanje, met o.a. de secties Cava, Jerez, Atlantische wijnen en witte wijnen uit Catalonië.
Geproefd worden bijvoorbeeld wijnen van Rafael Palacios, Remelluri, Zarate, Bodegas Tradición, El Maestro Sierra, Gramona, Recaredo.

Dag 2: Tintos de Garnacha, Mencía en meer!

Met uiteraard veel aandacht voor Priorat en Bierzo, maar ook een recentelijk herontdekt gebied als Sierra de Gredos. De Monastrell (Mourvèdre) komt ook aan bod, evenals de nog weinig bekende Prieto Picudo, Morenillo en Rufete.

Geproefd worden oa wijnen van Alvaro Palacios, Clos Mogador, Mas Doix, Mas d’en Gil, Raúl Pérez, Gil, Domaine Lupier, Altos de Moncayon

Dag 3: Tintos de Tempranillo!

Kwalitatief en kwantitatief de belangrijkste rode druif van Spanje. Rioja, Ribera del Duero en Toro staan op deze dag centraal.

Geproefd worden o.a. wijnen van Vega Sicilia, Artadi, Numanthia, Eguren, Muga, López de Heredia, Marqués de Vargas, Aalto, Abadía Retuerta, Pago de los Capellanes, Dominio de Atauta.

 

Aanmelden kan per email bij Jenny van Lieshout: jenny@vinum.nl.

Zie ook www.franksmulders.nl voor meer informatie

Lees hier mijn blogs over Spanje