Het Rotterdamse Michelin sterrenrestaurant Zeezout en Sugo Pizza slaan de handen ineen voor een sterwaardige pizza. Sterrenchef Patrick ’t Hart van Zeezout heeft samen met Sugo een pizza ontwikkeld waar de smaken van Zeezout in terugkomen, op de bekende lichte en luchtige bodem van Sugo Pizza. Met o.a. gamba’s en coulis van bloody mary met 010 vodka.

Zeezout, die het afgelopen jaar een Michelin ster kreeg, is een bekende naam in Rotterdam. Ruim 23 jaar zit het restaurant aan de Westerkade en staat chef Patrick ’t Hart aan het roer van dit succesvolle visrestaurant.

De Zeezout x Sugo pizza zal in zowel Zeezout als in locaties van Sugo geserveerd worden. Bij Zeezout als amuse, en bij Sugo als vaste pizza op de kaart. Dit is niet de eerste keer dat Sugo samenwerkt met een sterrenrestaurant. Er zijn al twee sterrenchefs die gebruik maken van de Sugo Pizza bodems.

Een betere timing tijdens deze koude dagen had er niet kunnen zijn: vanaf je eigen bank een sterrenmaaltijd bestellen die met een druk op de knop aan je deur wordt geleverd.

Toppings van Zeezout

Een signature pizza door een Michelin chef. Hoe smaakt dat dan? Uiteraard is de bodem van SUGO: licht en luchtig. Daarop komt een dikke pastasaus van Bloody Mary, gemaakt met 010 vodka. De smaak van chef Patrick ’t Hart zijn gerenommeerde visrestaurant Zeezout vind je in de toppings: gamba’s, zoetzuur van selderij, Parmezaan krokantjes, dille en zeezout.

Sugo Patrick Zeezout pizza

From SUGO, with love

Een stukje Rome in Nederland. Bij SUGO genieten gasten van de Romaanse pizzaslices: pizza al taglio. De handgemaakte pizzabodems zijn licht, luchtig, krokant en zonder vet. Dit is niet voor niets: er zit veel liefde en tijd in het ambachtelijke handdeeg. Evenals in de toppings, die dagelijks vers in de SUGO keukens worden bereid. SUGO hoopt minstens net zoveel straten – en harten – in Nederland als in Italië te veroveren.

Terug naar de roots

In 2014 opende SUGO haar eerste vestiging in het centrum van Rotterdam. Het unieke concept van de pizza al taglio – Italiaans voor gesneden pizza – was toentertijd nog vrij onbekend in Nederland. De vierkante stukken pizza hebben een luchtige en knapperige bodem en zijn voedzaam en lekker voor de lunch, voor bij de borrel of als diner. Inmiddels is SUGO niet alleen een hit in Rotterdam, maar ook in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven én België. Het verhaal achter de pizza vindt haar oorsprong echter in Rome, waar het broertje van de ronde pizza op iedere hoek van de straat wordt verkocht. Met name het deeg wordt met veel liefde en passie bereid. Het bereidingsproces van de bodem van tarwe, spelt en soja duurt tot zo’n 72 uur. Vervolgens worden de rechthoekige platen voorzien van uiteenlopende verse (vegetarische) toppings , waaronder buffelmozzarella, truffelsalami en Kalamata olijven.

En nu dus ook toppings van de hand van de Rotterdamse sterrenchef Patrick ’t Hart.

Bron: persbericht

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!