-persbericht- De derde editie van de ‘International Sherry Week’ mag met recht een succes genoemd worden. Er vonden meer dan 2.000 evenementen plaats in 30 landen*! In de tweede week van november werd de revival van Sherry een wereldwijd gespreksonderwerp. Dit was niet in de laatste plaats dankzij de enorme invloed van de sociale media. De ‘International Sherry Week’ is een initiatief van het ‘Consejo Regulador Jerez-Xeres-Sherry’, (de Sherry wijnraad) in Spanje.

De impact van Social Media

Dit jaar werden maar liefst 28 miljoen impressies met #sherryweek geteld op twitter met meer dan 10.000 originele berichten. Naast de vele evenementen die wereldwijd gedeeld werden, vonden ook twee unieke internationale sociale media events plaats. Op 8 november werd door 15 internationale bloggers simultaan via Twitter geproefd. De volgende dag werd op Facebook een live Q&A (vraag en antwoord sessie) gehouden met de leden van Sherryraad. In Nederland genereerde Facebook bijna 23.000 impressies waarmee ruim 10.000 mensen bereikt werden. Op Twitter leidden de activiteiten tot ruim 7.000 impressies. Ook de Nederlandse bloggers hebben zich ingespannen met meer dan 20 blogs gewijd aan Sherry in één week. (Lees de blogs van Anne-Wies.NL hier)

sherry-week-2016

Internationale en lokale initiatieven

De meest actieve landen na Spanje waren het Verenigd Koninkrijk (met 316 events) en de Verenigde Staten (met 264 events). In Nederland werden meer dan 50 activiteiten geregistreerd, maar bijna honderd geteld. Dat was goed voor een vierde plaats. De International Sherry Week werd in Utrecht geopend met een spetterend Flamenco optreden tijdens de Gault & Millau Awards op de Vakbeurs Gastronomie. Het Utrechtse restaurant ‘Podium onder de Dom’ presenteerde daar de combinatie waarmee zij eerder de nationale finale van de Copa Jerez wonnen. Daarna barstte het los van de initiatieven. Sherry stond in de picture in de horeca, in winkels (met onder andere een actieweek bij Gall & Gall, proeverijen bij zelfstandige slijterijen) en bij mensen thuis.

Sherry Week dans

Een overzicht van alle events vindt u hier.
Een overzicht van alle blogs van Anne-Wies.nl vindt u hier.

 

*= de 30 participerende landen: Spanje (als de gastheer), Australië, België, Brazilië, Canada, China, Chili, Colombia, Tsjechië, Denemarken, Dominicaanse Republiek, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongkong, Ierland, Israël, Japan, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Rusland, Zuid-Afrika, Zweden, Zwitserland, Oekraïne, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten van Amerika. Sinds dit jaar ook Litouwen.