Gelanceerd in 2014, maar nu relevanter dan ooit! De Limited edition Freedom Blend van het Moldavische wijnhuis Château Purcari is een manifest voor de vrijheid. Purcari’s Freedom Blend is gemaakt als een politiek statement om het 20e jaar van de onafhankelijkheid van Moldavië, Georgië en Oekraïne van de Sovjet-Unie te vieren. Toen in 2014 Russische tanks de Krim binnenreden, creëerde Château Purcari deze “vrijheidswijn” als tegengeluid. Helaas is daar sinds 24 februari 2022 een nieuwe trieste dimensie aan toegevoegd.

Omvangrijke humanitaire hulp 

De perfect onderhouden wijngaarden van Château Purcari liggen op zo’n 800 meter afstand van de Oekraïense grens. Met een oorlog die zich zó dichtbij afspeelt wil het Château niet toekijken, maar een bijdrage leveren, wat leidt tot een ontroerend gebaar. Zo toont Purcari Wineries Group solidariteit met zijn buren en verwelkomt Oekraïense vluchtelingen met open armen en harten. Al sinds het begin van de oorlog, zet het Château zich in en heeft een 24/7 hulpcentrum geopend. Zo heeft het Purcari met de hulp van meer dan 100 vrijwilligers, maar liefst 11.600 vluchtelingen voorzien van warme dranken, voedsel, simkaarten en hygiëneproducten. Daarnaast zorgde Château Purcari voor het vervoer van ca. 2.000 vluchtelingen naar de hoofdstad Chisinau of naar de Moldavisch-Roemeense grens. Zo’n 5.000 vluchtelingen worden in of nabij het hotel gehuisvest. Inmiddels is er werkgelegenheid gecreëerd voor Oekraïense burgers.

Vanwege deze schrijnende situatie in Oekraïne wordt Purcari’s Freedom Blend opnieuw uitgebracht, dit keer met een opvallend iconisch etiket.

Freedom Blend fles

Een rebelse geest met een elegante smaak

In deze blend zijn inheemse druiven vertegenwoordigd uit Oekraïne (Bastardo), Moldavië Rară Neagră) en Georgië (Saperavi), als eerbetoon aan de moed en solidariteit van deze landen maar ook als blijk van dankbaarheid en steun aan het gevecht en weerstand van het Oekraïense volk. Deze elegante wijn is rebels van geest maar fluweelzacht van smaak. In de eerste geuren ontluiken frisse tonen van rood fruit zoals kers, cranberry en aalbes. Daarna komen hartige en kruidige tonen in de smaak naar voren. Bosbes, gedroogde pruim, kruidnagel, peper, drop en donkere chocolade zijn smaken die je proeft in deze wijn.

Prijswinnende wijn

Deze blend voor de vrijheid is naast een moedige eerbetuiging ook een échte prijswinnaar. De wijn schittert met meerdere gouden en zilveren medailles op grote concoursen over de hele wereld. Met een gemiddelde score van een 4.3 op Vivino, valt over de kwaliteit niet te twisten.

Freedom blend met medailles

Koop Purcari’s Freedom Blend voor het goede doel

Om de benodigde hulp te blijven bieden aan Oekraïense vluchtelingen, heeft Château Purcari veel baat bij financiële hulp. Om het mooie humanitaire werk ten behoeve van de Oekraïense vluchtelingen te ondersteunen, doneert importeur LFE  álle marge die het dit jaar maakt op de verkoop van Purcari wijnen aan Château Purcari.

Make wine, not war!
Wil jij ook jouw steentje bij dragen?
Doneer door Purcari’s Freedom Blend te kopen,
via www.vinify.nl/purcari-freedom-blend.
Nu van €16,95 voor €14,95.
Alle winst gaat terug naar Purcari en zo draag jij,
terwijl je geniet van een heerlijke topwijn bij aan een fantastisch doel.       

Voor meer informatie bezoek https://www.vinify.nl/purcari

Over Vinify

Vinify is een online platform waar je uitsluitend de mooiste wijnen uit de betere restaurants en wijnbars vindt. Veel wijnen uit het assortiment hebben de nodige onderscheidingen en medailles op hun naam staan. Via Vinify zijn deze mooie wijnen beschikbaar om zo het restaurantgevoel bij jou thuis te brengen, oftewel Vinify heeft restaurantwijnen voor thuis. Vinify is onderdeel van LFE één van de grootste wijnimporteurs van Nederland, en al meer dan 50 jaar actief in de wijnwereld.

Bron: persbericht

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!