Meester chocolatier Geert-Jan Heesterbeek van la Fève in Maastricht heeft de tweede editie van zijn Sterrenbonbons gelanceerd. De Sterrenbonbons zijn ontwikkeld in samenwerking met 10 Nederlandse en Belgische sterrenchefs en in elke chocoladebonbon is de signatuur van de chef te proeven. De eerste doos werd door Meesterkok Toine Hermsen in ontvangst genomen.

Vlnr GJ Hesterbeek _ Toine Hermsen

Meester Chocolatier Geert-Jan Heesterbeek (l) overhandigt de eerste doos Sterrenbonbons aan Meesterkok Toine Hermsen (r)

Na het succes van de eerste serie Sterrenbonbons die in 2014 werd gelanceerd, presenteert Meester chocolatier Geert-Jan Heesterbeek van la Fève in Maastricht een nieuwe serie. De smaken van de bonbons werden wederom ontwikkeld met 10 (nieuwe) Nederlandse en Belgische chefs met één tot drie Michelinsterren. Met de nieuwe editie van de Sterrenbonbons viert la Fève het 10-jarig jubileum.

Sterrenbonbons serie

Signatuur van de chef in een bonbon

Geert-Jan Heesterbeek: “Ik ben geweldig trots op de samenwerking en met het resultaat. Met de meeste chefs werk ik al jaren samen, sommigen ken ik uit de tijd toen ik nog als patissier in toprestaurants werkte. Het was een intensief, maar machtig mooi proces om de smaken van de chefs te vangen in een bonbon. Het resultaat is dat elke bonbon een unieke weergave is van de favoriete smaken of de signatuur van de chef. Zo combineerden we in de bonbon van groenteliefhebber Luc Kusters van restaurant Bolenius pastinaak met mokka en witte chocolade. In de bonbon van Jannis Brevet van Inter Scaldes proef je een combinatie van gezouten citroen, mascarpone en espressobonen. De oriëntaalse keuken van Danny Tsang van restaurant O&O proef je terug in karamel van kokosmelk, cashewnoot, limoenblad en rode curry. En de eigen gin No9 met negen botanicals van Alex Clevers van het Belgische restaurant Vivendum vormt de basis van zijn Sterrenbonbon.”

Links Danny Tsang, rechts Geert Jan Heesterbeek

Eerste exemplaar voor Toine Hermsen

Het eerste exemplaar van de nieuwe serie Sterrenbonbons werd door Geert-Jan Heesterbeek overhandigd aan SVH Meesterkok Toine Hermsen. Geert-Jan Heesterbeek: ”Toine Hermsen was mijn leermeester toen ik in zijn restaurant werkte en ik heb destijds veel van hem geleerd. Bijzonder is dat vier van de tien sterrenchefs van deze serie Sterrenbonbons eveneens Toine Hermsen als leermeester heeft gehad. Daarom draag ik deze serie Sterrenbonbons aan hem op.”

De Sterrenbonbons

De bonbons zijn gemaakt van chocolade uit de Fair Trade and Organic serie van Valrhona en zijn verpakt per 10, 20 en 40 stuks. De Sterrenbonbons zijn verkrijgbaar in de webwinkel van la Fève en bij de restaurants van de 10 sterrenchefs met wie de bonbons zijn samengesteld. Bij een aantal van deze restaurants maken de bonbons tijdens de horecalockdown onderdeel uit van de take away menukaart. Daarnaast worden ze verkocht bij een aantal geselecteerde winkels. De verkoopprijs is vanaf € 14,95 voor 10 stuks. De bonbons zijn stijlvol verpakt in een geschenkdoos met informatie over de chefs en de smaken.

 

Sterrenbonbons drie dozen

De deelnemende chefs en hun restaurants:

  • Alex Clevers, Restaurant Vivendum in Dilsen Stokkem, 1 Michelinster
  • Danny Tsang, Restaurant O&O in Sint Willebrord, 1 Michelinster
  • Dick Middelweerd, Restaurant De Treeswijkhoeve in Waalre, 2 Michelinsterren
  • Fred Mustert, Restaurant Fred in Rotterdam, 2 Michelinsterren
  • Jannis Brevet, Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen, 3 Michelinsterren
  • Luc Kusters, Restaurant Bolenius in Amsterdam, 1 Michelinster
  • Margo Reuten, Restaurant Da Vinci in Maasbracht, 1 Michelinster
  • Ralf Berendsen, Restaurant La Source in Lanaken, 2 Michelinsterren
  • Ralph Hermans, Restaurant Rantree in Maastricht, 1 Michelinster
  • Servais Tielman, Restaurant Beluga Loves You in Maastricht, 1 Michelinster

Over Geert-Jan Heesterbeek en la Fève

Meester chocolatier Geert-Jan Heesterbeek werkte als kok en sinds 2000 als patissier in sterrenrestaurants voor hij in 2010 la Fève in Maastricht begon. Op zijn cv staan onder andere De Treeswijkhoeve in Waalre, L’Auberge in Weert, Vermeer in Amsterdam en Toine Hermsen in Maastricht. Onder het motto “Smaak is de ziel van ons werk” maakt hij in zijn atelier artisinale bonbons en desserts voor de top van de Nederlandse en Belgische gastronomie en de retail. Zijn creaties onderscheiden zich door gebruik van de hoogste kwaliteit chocolade, een verleidelijk uiterlijk en unieke smaken. La Fève werd onderscheiden met diverse prijzen, waaronder ‘Beste delicatessenwinkel van Limburg 2018’, ‘De lekkerste bonbon van Nederland’ en een tweede prijs voor ‘De beste delicatessenwinkel van Nederland 2018’.

Geert-Jan Heesterbeek is de grondlegger van de Sterrenbonbons, een samenwerking met 10 Nederlandse en Belgische chef-koks waar in elke bonbon de signatuur van de chef te proeven is. De eerste serie kwam in 2014 op de markt, de tweede in 2020.

Geert-Jan brengt zijn kennis niet alleen over aan zijn zeskoppige team, maar ook als leermeester en als gastdocent op koks- en patisserie-opleidingen.

Bron: persbericht

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!