Voor een zakelijke lunch spreken we ‘halfway’ af:  in Utrecht. Ik ben daar lang niet geweest, maar even zoeken op internet leidt mij naar Stan & Co aan de Ganzenmarkt, gelegen tussen de Oude Gracht, Neude en de Dom. Ik was niet van plan iets over deze lunch te schrijven maar het was te leuk en lekker om dat niet te doen. Een korte dus.

STANCO-logo-header

 

Stan en Co.: Stads terras

Het is maandag en de eerste dag van wat naar verwachting een hittegolf gaat worden. Ik neem plaats op het zonnige terras en bestel een tomatensapje. Om mij heen merk ik dat deze hotspot inmiddels een flink aantal vaste gasten heeft. Een clubje vriendinnen bestelt cocktails, twee studenten vieren hun afstuderen met een groot glas bier en binnen verzamelt zich een aantal (Engelstalige) collega’s voor de lunch.

IMG_1641

Op het zonnige terras is het fijn  afspreken.

De lunch bij Stan & Co.

We kunnen niet kiezen uit de talrijke kleine gerechtjes die als ‘Barbite/Starter’ op de kaart staan. Op ons verzoek stelt onze gastheer een plank samen met wat mooie gerechtjes. En hij stelt ons niet teleur!

IMG_1639

Toasted bread – serranoham – aardbei – balsamico

IMG_1640

Salade – seafood – zeekraal – radijs – gegrilde limoen. Dat inktvisje…!

Een foto van de ‘Steak Rolls – sushirijst – mango – pesto’ maak ik niet, noch van het glas MIP-rosé dat we erbij drinken maar ik kan je verzekeren: ook die smaken goed!

Waterservice

Na deze heerlijkheden bestellen we een dubbele espresso en een glas water ernaast. We zitten wat langer ‘na’ dan gepland en dat glas wordt door onze gastheer met een vrolijke lach tot drie maal toe aangevuld zonder dat we daarom vragen. Kijk. Dat noem ik nou service!

image

Als ik voor het vertrek even naar binnen ga zie ik een heel ruime zaak met een trendy inrichting. Daarover kan de website van Stan & Co je meer vertellen. Voor mij en nu: aanradertje!

IMG_1643

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor mijn wekelijkse nieuwsbrief!