Nieuw in het assortiment van wijnimporteur Verbunt Verlinden: de St. Martinus Cuvée Texere. Deze Cuvée is een wijn die door de Tilburgse importeur samen met de Limburgse Wijngaard St. Martinus is samengesteld.

De naam Texere is afkomstig uit het Latijn en betekent letterlijk ‘weven’. Dit is een subtiele verwijzing naar Textielstad Tilburg waar Verbunt Verlinden sinds haar oprichting in 1844 gevestigd is. “Wijn zit tevens “verweven” in ons leven en brengt mensen samen”.

St. Martinus Cuvée Texere

St. Martinus Cuvée Texere is een droge, witte Cuvée speciaal en exclusief samengesteld door en voor Verbunt Verlinden. Deze cuvée is gemaakt met de druiven; Johanniter, Auxerrois en Souvignier Gris en heeft een vol fruitige smaak met tonen van citrus en steenfruit. De lichte houtlagering zorgt voor diepgang en een krachtige afdronk.

Stan Beurskens, eigenaar van St. Martinus, is een autoriteit op het gebied van Nederlandse wijn waardoor de samenwerking perfect aansluit op het premium karakter van Verbunt Verlinden.

Cuvée Texere

Over wijngaard St. Martinus

Nederlandse wijn is in opkomst doordat de kwaliteit jaar op jaar significant beter wordt. Wijndomein St. Martinus van Stan Beurskens en zijn vrouw Nienke bestaat uit meerdere percelen. Het ligt in het prachtige dorpje Vijlen. De wijngaarden van het wijndomein liggen in het zuidelijkste puntje van Nederland, tussen de uitlopers van de Ardennen. St. Martinus is een innovatief wijnbedrijf dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. De druiven die groeien op de wijngaarden van St. Martinus worden milieuvriendelijk geteeld en verwerkt in de vier verdiepingen tellende energie neutrale kelders. De wijngaard is met 32ha de grootste wijngaard in Nederland. Het bestaat al sinds 1988 en wordt inmiddels gerund door de tweede generatie wijnbouwers en bestaat uit een team van 20 enthousiaste wijnprofessionals.

Over Verbunt Verlinden

Verbunt Verlinden is een toonaangevende, moderne Nederlandse wijnimporteur en presenteert een wereldwijd assortiment topmerken. Van toegankelijke ‘schenkwijnen’ tot wijnen van de meest vooraanstaande wijnhuizen. Van traditioneel tot innovatief en eigenzinnig. Verbunt Verlinden richt zich op Horeca, Groothandel en onafhankelijke wijnspeciaalzaken.

St. Martinus Cuvée Texere is exclusief verkrijgbaar via Verbunt Verlinden voor de gastronomie en wijnspeciaalzaken. Neem voor meer informatie contact op via Verbunt Verlinden

Bron: persbericht

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!