Wat vroeger de ‘huiskamer’ aan boord van het ss Rotterdam werd genoemd, is nu de authentieke Club Room. Een luxe restaurant en een geweldige plek op het schip, waar je kunt dineren in de stijl van de jaren ‘50. Hier geniet je van heerlijke verfijnde gerechten met een passende wijn, geadviseerd door maître-sommelier Alfred van der Toolen. Om meer aandacht te geven aan dit bijzondere restaurant werd een speciaal diner voor food- en lifestyle bloggers georganiseerd. Esther van Meer (wijntjesmetesther.nl) nam voor Anne-Wies.NL de proef op de som

Vlaggenschip van de Holland Amerika lijn

Wel eens op een groot cruiseschip gegeten? Ik niet! Tot vorige week woensdag. Samen met een groep bloggers maakte ik kennis met het ss Rotterdam en het restaurant de Club Room.
Die kennismaking begon met een uitgebreide rondleiding over het schip. Vroeger was het ss Rotterdam het vlaggenschip van de Holland Amerika lijn en met deze boot maakten mensen de overtocht naar New York. Nu kun je er terecht om te overnachten in het hotel, te eten in een van de 2 restaurants (Club Room of Lido) of een drankje te doen in de Ocean bar, de Captains Lounge of op het Lidoterras waar je een geweldig uitzicht hebt. Mooi dat er nu nog op deze manier van het schip genoten kan worden!

SS Rotterdam Dek met skyline Rotterdam

Het Lido terras op het ss Rotterdam met uitzicht op de skyline van Rotterdam

Cava met een drupje Licquor 43

Hoog tijd voor een welkomstdrankje. Daarvoor gingen we naar de Club Room waar we werden ontvangen met Cava met een drupje Licquor 43. Lekkere combi, al vind ik cava zonder toevoegingen toch het allerlekkerste. De maître d’Hotel Alfred van der Toolen heette ons van harte welkom en liet ons daarna over aan de goede zorgen van Daniëlle, die ons de rest van de avond op wijnreis mee zou nemen. Chef-kok Pascal Troost en zijn brigade zorgen voor de bijpassende gerechten.

SS Rotterdam Club Room - Mei 2016Foto: Jeroen Mooijman

ss Rotterdam, de Club Room: dinner with a view (foto: Jeroen Mooijman)

ss Rotterdam: Dinner with a view

We nemen plaats aan de mooi gedekte tafel. Die trouwens aan geweldig uitzicht heeft. Aan de ene kant kijk je naar buiten vanuit het schip. Aan de andere kant kijk je zo de keuken in. Leuk om te zien!
Als eerste een amuse: Rouleaux van tapioca met kalkoen en miso. Een lekker hapje om mee te beginnen. Dan het voorgerecht: Huisgerookte zalm met bavorois van mierikswortel, yuzu en krokant van witte rijst.  Leuke combinatie van verschillende smaken. De Riesling past er daarom goed bij. De Georg Mosbacher uit Pfalz, Duitsland heeft namelijk dat kenmerkende van een Riesling; een zuurtje (citrus) en zoetje (perzik/witfruit). Erg lekker!

SS Rotterdam Huisgerookte zalm met bavorois van mierikswortel, yuzu en krokant van witte rijst

ss Rotterdam Huisgerookte zalm met bavorois van mierikswortel, yuzu en krokant van witte rijst

De gerechtjes, kleurrijk en heerlijk

Dan volgt de gebakken tongfilet met kerrie bulgur, gegrilde miniprei en espuma van groene appel. Een tussengerecht waarbij een Rias Baxias Albariño uit Spanje geserveerd wordt.
Na 2 visgerechten volgt vlees als hoofdgerecht: runderbavette met savarin van aardappel, gepofte minipaprika’s en een saus van zomertruffel. Net als de vorige gerechten is ook dit weer een plaatje! Ook heel kleurrijk met op het bord; rood, geel, groen en paars. Als Zinfandel fan vind ik de wijn die bij dit gerecht gekozen is bij voorbaat al top; de houtgerijpte StoneBarn Zinfandel uit Californië! En ja het past goed bij elkaar; de volle Zinfandel past perfect bij het vlees.

ss Rotterdam Runderbavette met savarin van aardappel, gepofte minipaprika’s en een saus van zomertruffel

Smaakvolle gerechtjes en heerlijke wijnen op een bijzondere locatie

Tenslotte het dessert: Cremeux van yoghurt met structuren van mango, crisps en mangosorbetijs. Dessertwijn is vaak te zoet voor mij, maar de Blue Moscatel die we er bij krijgen is dat niet. Een mooie afsluiter. Het was een geweldige avond! Uit eten op zo’n bijzondere locatie, een chef die je het een na het andere smaakvolle en mooi gepresenteerde gerecht voorzet en heerlijke wijnen.

SS Rotterdam Dessert: cremeux van yoghurt met structuren van mango, crisps en mangosorbetijs

ss Rotterdam Dessert: cremeux van yoghurt met structuren van mango, crisps en mangosorbetijs

SS Rotterdam de geschonken wijnen

ss Rotterdam de geschonken wijnen

Echt top en zeker een aanrader!

LINKS:
Ga hier naar de website van het ss Rotterdam voor praktische informatie
Meer hotspots in Rotterdam? Klik hier
Meer lezen van Esther? Kijk op WijntjesmetEsther.nl
Geen enkel culinair nieuwtjes, recept op wijn-spijs advies missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!