Een keer een post niet over wijn maar over… LinkedIn. Want pas onlangs merkte ik hoe belangrijk LinkedIn kan zijn. Niet alleen door het optimaliseren van je eigen profiel, maar ook door het toevoegen van je bedrijfspagina. Dat allemaal en nog veel meer leer je in het gloednieuwe boek ‘Spring eruit met LinkedIn’ van LinkedIn Marketing Trainer Trudy Pannekeet.

Groot bereik met LinkedIn

LinkedIn blijkt namelijk het grootste zakelijke netwerk van Nederland en groeit continu. Het is allang niet meer het platform waar je je CV inhangt in de hoop dat opdrachtgevers jou eruit halen. Het is een actief netwerk waar je (net als bij offline netwerken) jezelf zult moeten laten zien. Met de juiste berichten, gericht op de juiste mensen bereik je hetzelfde. Meer eigenlijk, want je LinkedIn netwerk heeft een enorm groot bereik.

Heel trots ben ik op het feit dat de schrijfster van het boek mijn zus is. Nu was ik zelf nooit zo bezig met LinkedIn; meer met Instagram, Facebook en, iets minder fanatiek, Twitter. Maar als je zus je vraagt jouw LinkedIn account te gebruiken voor haar boek ga je toch even anders naar je account kijken. En inzien hoe belangrijk een duidelijk LinkedIn profiel kan zijn.

Privéprofiel vs bedrijfspagina

In haar boek leidt Trudy je niet alleen stap voor stap naar een doeltreffend LinkedIn profiel, ook de do’s en dont’s van social selling, het belang van actief deelnemen en het algoritme van LinkedIn passeren de revue. Een belangrijk deel is ingeruimd voor je bedrijfspagina. Wat is het verschil tussen je privéprofiel en een bedrijfspagina, wat is het nut daarvan, hoe maak je zo’n pagina aan en hoe interpreteer je de statistieken die LinkedIn je aanlevert.

Dikke aanrader

‘Spring eruit met LinkedIn’ is overzichtelijk en in korte hoofdstukken ingedeeld. Veel afbeeldingen (screenshots) verduidelijken de uitleg. Met het boek naast je telefoon of laptop lukt het zelfs een totale digibeet een aantrekkelijk LinkedIn profiel te maken zodat je ‘eruit springt op LinkedIn’. Achterin het boek zijn onder meer een verkorte LinkedIn checklist, een verklarende woordenlijst en een handige index opgenomen. Kortom: dikke aanrader dit boek, voor iedereen die nu eens echt met LinkedIn aan de slag wil!

“Netwerken, online en offline, gaat niet vanzelf. Je moet je er wel voor inzetten.
Ik help je in deze praktische handleiding met mijn marketingkennis hoe LinkedIn nu echt kan werken voor jou – Trudy Pannekeet”

Trudy LinkedIn header

Over Trudy Pannekeet

Trudy Pannekeet is ervaren LinkedIn Marketing Trainer en LinkedIn ambassadeur. Daarbij blogt ze voor Frankwatching, waar ze ook online LinkedIn trainingen geeft. Ze werkte jarenlang als Marketing Communicatie Manager voor o.a. merken als Gucci parfums, Barbie en Fisher Price en voor biologische voeding en natuurcosmetica. Trudy heeft inmiddels al duizenden ondernemers AAN gezet om met inzet van LinkedIn hun doel te bereiken.

 

Trudy met boek Spring eruit met LinkedIn

Spring eruit met LinkedIn koop je makkelijk en snel bij Bol.Com

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in  ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#trudy