Meer dan honderd nationaliteiten in één straat: dat vind je op de Rotterdamse West-Kruiskade. Vorige week beleefde ik daar een heel gave streetfood tour en vandaag kocht ik het boek: ‘SPICY, De West-Kruiskade kookt’. En dat is leuk! 

Spicy, wereldse recepten 

Tientallen ondernemers uit de West-Kruiskade delen in dit boek hun herinneringen en favoriete recepten. Özkan van steenoven-grill restaurant Ilya maakt Turkse Köfte met een heerlijk knoflooksausje en Marokkaanse Mohammed Yahyaoui van restaurant Ryad zijn rijk gevulde Harira-soep. Jeanette Chin van Aziatisch-Surinaams restaurant De Kade bereidt een vegetarische schotel met paddenstoelen en macadamianoten. Maar natuurlijk ontbreekt ook het van oorsprong Rotterdamse Patatje Kapsalon niet.

Spicy, de pepers

Spicy, een pittig verhaal

Niet alleen de eetzaakjes komen aan bod, ook de dames van kledingzaken New Bassy’s Fashion en Fittz, Richard van de gelijknamige schoenenzaak vertellen waarom de West-Kruiskade hen zo goed bevalt. En Surinaamse Fred van Fred’s Kulturu Shop deelt zijn recept voor Pepre Watra, een ‘peperwater’ vissoep. Het boek, levendig geschreven door Irene de Vette, is gelardeerd met sfeervolle foto’s van Maarten Laupman. Van de recepten en hun makers, maar ook van ‘gewone’ taferelen op straat.

Spicy straatbeeld

LINKS:

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Spicy is o.a. te koop bij Bol.com

Meer over de street food tour lees je hier

Meer over de samenwerking tussen Wereldmuseum en West-Kruiskade lees je hier