Ciao! De perslunch bij Spaghetteria Rotterdam moest helaas even worden uitgesteld, maar het belooft deze keer een nog groter feestje te worden, want we proeven als allereerste de gerechtjes en wijnen van de nieuwe kaart. Het pastarestaurant heeft niet alleen nieuwe pasta’s op de kaart gezet, maar ook een heerlijk aperitivo. Femke Duijnstee* is erbij.
Vandaag mag ik voor Anne-Wies.NL een vorkje meeprikken bij Spaghetteria in Rotterdam. Letterlijk, want hier mag je alleen met vork eten zoals de Italianen dit ook doen. Verwacht hier dus geen hulpmiddelen zoals een lepel of mes ;-). Dit kenmerkt gelijk waar Spaghetteria voor staat: geen opsmuk, maar gewoon lekkere authentieke Italiaanse pasta’s met liefde en verse ingrediënten bereid.
Aan de Nieuwe Binnenweg 77 vind je deze ruim opgezette zaak. Mét terras! Je kunt er dan ook heerlijk buiten in het zonnetje beginnen met een Aperol Spritz en lekker mensen kijken om daarna binnen van een authentieke pasta te genieten. Ik ben voor! Er is een aanbod van dagelijks wisselende pasta’s (vlees/vis/vega) naast een aantal gerechten dat vast op de kaart te vinden is (nb: ook glutenvrij).
Aperitivo
We beginnen de lunch met een echt Italiaans terrasdrankje, de Aperol Spritz. De Italiaanse kruidenbitter Aperol wordt gemixt met Prosecco en bruisend water en gegarneerd met een schijfje sinaasappel. Een heerlijk fris en zomers aperitief. Drinkt gevaarlijk lekker weg:-). Bij een Italiaanse aperitivo hoort een lekker hapje, als opwarmer voor de maaltijd. Er worden toastjes met zelfgemaakte tapenade geserveerd, kaas, olijfjes en de lekkerste bruschetta ooit! Ik waan mij al in Italië. Bij Spagetteria geen vaste wijnkaart, maar een selectie van een paar mooie wijnen en echte Italiaanse biertjes.
Halve porties, unieke gerechten
We proeven een selectie van 4 verschillende pasta’s. Ik had mijn elastische broek al aangetrokken voor de zekerheid, maar gelukkig krijgen we een kwart portie per gang, zodat we niet rollend de zaak hoeven te verlaten. Het is dan ook mogelijk om bij Spaghetteria te kiezen voor een halve portie pasta, zodat je meer kunt proeven. Fijn! Leuk weetje: elke kok mag een gerecht maken uit zijn eigen regio, waardoor je echt unieke gerechten proeft.
- Ravioli met Siciliaanse pesto, gemaakt met ricotta, zongedroogde tomaten en amandelen. Onwijs lekker met een goede bite en pepertje. Bij dit gerecht proeven we een lekkere witte wijn van de Trebbiano druif van wijnproducent Orlandi Contucci Ponno. Lekker kruidig, fris en mineralig. Uitstekend te combineren met meerdere pasta’s.
- Tagliatelle uit Umbria (waar de truffels vandaan komen) met truffels en porcini (eekhoorntjesbrood). Dit kon weleens mijn favoriete pasta worden. Bij deze pasta proeven we een heerlijke rode wijn van de Barbera druif uit de Piemonte van Luigi Boveri. Lekker sappig donker fruit. Aanrader bij deze pasta!
- Klassieke pasta bolognese maar dan in ravioli. Met wortel, selderij en kalfsvlees, heel lang (minimaal 7 uur) gegaard in bouillon. Heerlijke krachtige smaak.
- Pasta uit Calabria met pepertjes en doperwten. Alle pasta’s zijn, zoals het hoort, heerlijk al dente, waardoor de smaken nog beter tot zijn recht komen.
Als toetje worden we verraste met de allerlekkerste tiramisu met een sgroppino, een huisgemaakt drankje met prosecco en citroenijs. Hier klopt alles. Goede authentieke Italiaanse gerechten zonder opsmuk, geserveerd met een glimlach in een ontspannen setting.
Wil je lekker uitgebreid tafelen, even een drankje doen op het heerlijke terras met vrienden of lekker even snel een goed bord pasta eten, kom hier dan zeker een keer proeven en laat je verwennen door Stefan en zijn team. Echt een aanrader!
Ciao!
*Mijn naam is Femke Duijnstee en culinair genieten is zeg maar echt mijn ding. Als een echte foodie doe ik graag verslag van nieuwe hotspots, lekkere restaurants en ander leuks wat je echt niet kunt missen. In het dagelijks leven ben ik zelfstandig ondernemer. Met de wijndruif geef ik wijnproeverijen en adviseer ik over wijn-spijs combinaties die ik uiteraard ook zelf uitgebreid heb getest. www.dewijndruif.nl
Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier invoor onze wekelijkse nieuwsbrief!
#Femke
Geef een reactie