🇪🇸Een nieuw evenement vindt binnenkort plaats: de SPAANSE WIJNWEEK! In navolging van de succesvolle Spanish Wine Week, die dit jaar voor de vierde maal op rij in Ierland wordt georganiseerd, zal dit jaar van 17 t/m 23 juni de SPAANSE WIJNWEEK ook in Nederland zijn intrede doen!

SPaanse Wijnweek banner

Spaanse wijn in de schijnwerpers

Elke Spaanse streek heeft zijn eigen cultuur, streekproducten en gastronomie. Én zijn eigen wijnen!  ICEX/Foods and Wines From Spain zet daarom graag van 17 t/m 23 juni 2019 Spaanse wijn in de schijnwerpers. Zo kunnen consumenten kennismaken met de diversiteit in Spaanse wijn, wijngebieden, druiven, smaken en stijlen die in Nederland verkrijgbaar zijn.
Uiteraard wordt daarbij met plezier samengewerkt met importeurs, restaurants, sommeliers, wijnwinkels en andere professionals die hun Spaanse wijn aan wijnliefhebbers willen laten proeven.

“Tijdens deze week krijg je letterlijk en figuurlijk de Spaanse smaak te pakken!”

Spaanse Gastronomie in Nederland

Restaurants, wijnimporteurs, wijnbars, winkels en hotels in heel Nederland nemen deel aan de Spaanse Wijnweek 2019. Van Groningen tot Amsterdam en van Den Haag tot Maastricht kun je tijdens deze week de Spaanse gastronomie ervaren bij de deelnemende ondernemers. Er worden diverse activiteiten georganiseerd om je volledig onder te dompelen in de Spaanse wijncultuur. Zo zijn er wijnproeverijen, diners, masterclasses, wordt er live Spaanse ham gesneden door een cortador de jamón en nog veel meer!

Enkele deelnemers

Fijn-Proeverij en Granada Wijnen nemen je mee op wijnreis naar het Zuid-Spaanse Andalusië. Het wordt een verrassende avondvullende proeverij waarbij al je zintuigen worden geprikkeld. Naast de o.a. 10 bijzondere wijnen die worden geproefd, kun je ook genieten van een hapje paella.
Restaurant Lastage organiseert in samenwerking met Anfors Imperial een bijzonder wijnmakers diner met veel mooie biologische wijnen van het toonaangevende huis Parés Baltà.
Hotel Restaurant de Echoput zal de hele week een compleet Spaans wijnarrangement aanbieden ter begeleiding van het menu.
Gransjean Wijnen en Delicatessen in Den Haag heeft de hele Spaanse Wijnweek special acties met Spaanse producten met op 22 juni de aanwezigheid van een cortadorde jamón (hamsnijder)

Nieuwsgierig naar meer?

Alle  evenementen die zijn aangesloten bij deze week, zijn te vinden via: SPAANSE WIJNWEEK
Wil je als ondernemer aanhaken aan dit Spaanse initiatief?
Neem dan contact op met Vinos de España.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!