Van 17 t/m 23 juni staat heel Nederland in het teken van de Spaanse Wijnweek 2019. De Spaanse Wijnweek wordt georganiseerd door ICEX en wijnimporteurs, in samenwerking met onder meer restaurants, winkels, wijnbars en hotels. Tijdens dit event krijg je door diverse activiteiten, letterlijk en figuurlijk de Spaanse smaak te pakken. Het wordt dus hoog tijd om Nederland op de hoogte te stellen van de 5 absolute must-sees tijdens deze week! 

Gastronomische hoogtepunten in Nederland   

De Spaanse Wijnweek vindt plaats door heel Nederland. Van Groningen tot Amsterdam en van Den Haag tot Maastricht kan het Nederlandse publiek zich onderdompelen in de Spaanse cultuur. Mensen kunnen zich aanmelden voor diverse activiteiten, zoals wijn-spijsdiners, masterclasses, wijnproeverijen en nog veel meer!

De 5 must-sees tijdens de Spaanse Wijnweek       

Food- en wijnliefhebbers opgelet! Om het publiek een handje te helpen, hier een selectie van vijf activiteiten in verschillende regio’s. Dit zijn de activiteiten die jij niet wil missen:

1. Zuid-Holland | Rotterdam | 19 juni:
Yogales onder het genot van Spaanse Wijn op het dakterras van hotel Room Mate Bruno.

2. Noord-Holland | Amsterdam | 21 juni:
Spaans gitaarconcert en een professionele hamsnijder (cortador de jamón) tijdens een ’tintos en finos’ proeverij bij hotel Room mate.

3. Utrecht | 22 juni:
Masterclass over de historie van wijn uit Andalusië. ‘Hoe kwam wijn in Spanje terecht en wat gebeurde daarna?’. De masterclass wordt gecombineerd met een Andalusische wijnproeverij. Je zult wijnen proeven met een directe link naar de geschiedenis van Spaanse wijn.

4. Brabant | Eindhoven | 17 t/m 22 juni:
Tijdens de Spaanse Wijnweek schenken diverse restaurants door heel Nederland magnumflessen per glas. De heerlijke wijnen die geproefd kunnen worden zijn Rueda Verdejo Lías ‘Finca Tresolmos (Bodegas Garciarévalo) Mestizaje Tinto (Bodega Y Viñedos Mustiguillo, Valencia). Bezoek bijvoorbeeld Restaurant Cocagne in Eindhoven.

5. Gelderland | Hoog Soeren | 18 t/m 23 juni:
Restaurant de Echoput biedt tijdens de Spaanse Wijnweek een compleet Spaans wijnarrangement aan ter begeleiding van het menu. Ontdek de smaak van Spaanse wijnen in combinatie met de wild- en natuurkeuken van de Echoput.

🇪🇸Overzicht van de activiteiten 💃

Waan je tijdens de Spaanse Wijnweek van 17 t/m 23 juni in Spaanse sferen en geniet van gastronomische hoogtepunten. De evenementen die zijn aangesloten bij deze week, zijn te vinden via deze link.

Banner Spaanse Wijnweek

Over ICEX 
De Economische en Commerciële Afdeling van de Ambassade van Spanje behartigt de economische belangen van Spanje in Nederland. Het heeft een ICEX promotiecentrum, Foods and Wines from Spain (FWS), gespecialiseerd in de promotie van wijn en voedingsmiddelen. FWS voorziet de Nederlandse wijnwereld van informatie over Spaanse wijn en ontwikkelt ook campagnes voor Spaanse wijn in het algemeen, en voor bepaalde wijngebieden (Denominaciones de Origen) in het bijzonder. ICEX España Exportación e Inversiones (ICEX) helpt Spaanse bedrijven bij het realiseren van hun ambities op buitenlandse markten. Ook bevordert ICEX de buitenlandse investeringen in Spanje. ICEX is onderdeel van het ministerie van Industrie, Handel en Toerisme.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Bron: persbericht House of Rebels