Heel jammer dat ik door omstandigheden hier niet bij kon zijn. Maar de interieurs zien er zo prachtig uit, dat ik ze graag met je deel! De Rotterdamse toprestaurants In den Rustwat (IDRW), Parkheuvel en Amarone hadden namelijk de primeur om gastheer te zijn bij de eerste editie van de ‘Smeele Hospitality Inspiration Sessions’ op 6 maart 2017. Tijdens deze unieke inspiratietour voor horecaondernemers en chefs konden de interieurs van deze drie restaurants bezichtigd worden onder het genot van een groet uit de keuken.

Smeele Hospitality Inspiration Sessions

Een kleine groep restaurateurs en chefs kreeg de unieke mogelijkheid om tijdens de eerste Smeele Hospitality Inspiration Session de interieurs van drie Rotterdamse toprestaurants te bekijken. Daarvoor openden IDRW, Parkheuvel ** en Amarone * hun deuren en vertelden de patrons hoe ze hun interieuraanpassing hebben aangepakt en welke keuzes daarbij zijn gemaakt. De deelnemers werden per bus vervoerd en nuttigden bij elk restaurant een gerecht met een goed glas wijn.

Inspiratietour Smeele Parkheuvel deelnemers en Jeroen Smeele rechts-2

Deelnemers aan de Inspiratietour krijgen uitleg van Jeroen Smeele (rechts). Hier in restaurant Parkheuvel.

Interieurinspiratie

Eigenaar Jeroen Smeele van Smeele | ruimte voor ontwerp: “Voor deze inspiratietour hebben we 15 restaurateurs en chefs meegevraagd. Doel van de tour is het bieden van interieurinspiratie, gastronomische beleving en het leggen van contacten met collega’s. Andere interieurprojecten van mijn hand als De Nederlanden * in Vreeland, Vista in Willemstad en Pollevie in Den Bosch liggen te ver uit elkaar, daarom kozen we voor drie Rotterdamse restaurants. In elk restaurant vertelden de patron en ik over de interieuraanpassingen, de uitdagingen en de oplossingen. De drie restaurants verschillen voor wat betreft bouw en bouwjaar erg van elkaar en zo kon ik goed laten zien waar je technisch mee te maken krijgt bij een verbouwing, interieuraanpassing of restyling. Aan de hand van de positieve reacties mag ik concluderen dat deze eerste tour heel geslaagd is.”

Inspiratietour Smeele IDRW interieur

Het sfeervolle interieur van IDRW.

Inspiratietour: verder dan alleen het interieur

Chef-eigenaar Gert Blom van sterrenrestaurant Amarone had er plezier in om zijn restaurant aan collega’s te laten zien. “Het was bijzonder om deze groep geïnteresseerde collega’s mijn interieur te laten zien, om erover te vertellen en om voor ze te mogen koken. De meeste vragen kreeg ik over de verlichting en de open haard”, aldus Gert Blom die in 2016 het tienjarig bestaan van Amarone vierde.
Deelnemer Elvira Kemman, eigenaar-sommelier bij restaurant ElVi in Utrecht: “Het was inspirerend om de diversiteit van de interieurs te zien en om de verhalen te horen. Opvallend vond ik dat Jeroen Smeele ook meedenkt over zaken als akoestiek en dat de dienstverlening verder gaat dan alleen het interieur. Zo wordt er ook conceptmatig gewerkt en kan bijvoorbeeld de vormgeving en uitstraling van de menukaart bij het project betrokken worden.”
Een tweede tour is in voorbereiding, geïnteresseerde ondernemers met interieurplannen op kortere of langere termijn kunnen zich al aanmelden.

Amarone interieur-2

Ook het interieur van Amarone ziet er prachtig uit.

Ik heb iets gemist! Gelukkig woon ik in Rotterdam waar deze toprestaurants zich bevinden, dus het kan nooit lang duren voor ik die mooie interieurs met eigen ogen kan aanschouwen. Én genieten van die mooie gerechtjes uiteraard ????????!

Smeele | ruimte voor ontwerp : www.smeeleprojecten.com

Bron: Persbericht Astrids Taste