In juni 2018 viert Midden-Delfland haar tienjarig jubileum als Cittaslow gemeente. Volgende week vrijdag en zaterdag (15-16 juni) vieren Cittaslow**, Slow Food* en restaurant Op Hodenpijl*** dit heuglijke feit met een Slow Food Streekmarkt en een aanschuiflunch vol streek- en seizoensproducten.

Eerste Nederlandse Cittaslow gemeente

Op 28 juni 2008 kreeg Midden-Delfland als eerste Nederlandse gemeente het keurmerk van de internationale Cittaslow beweging. Met dit keurmerk gaf Midden-Delfland aan zich blijvend in te zetten voor kwaliteit van leven van haar bewoners, voor verbinding tussen stad en land, behoud van biodiversiteit en bijzonder landschap en om regionale producten en korte ketens te stimuleren.

Op 15-16 juni vinden de Slow Food Streekmarkt en aanschuiflunch plaats met als thema: Lekker, Puur en Eerlijk. Eten uit de streek is een feest!

Streekmarkt Slow Food Nederland

Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert Slow Food Nederland op vrijdag 15 en zaterdag 16 juni een streekmarkt met een bijzondere selectie van streek- en seizoensproducten. Bezoekers kunnen de Boeren Goudse Oplegkaas, koe-specifieke yoghurt, Lakenveldervlees, rivierkreeftjes, kersen, kaspruimen- en perziken, geitenkefir, slow coffee en nog veel meer proeven en kopen. De streekmarkt is een beproefde manier om producenten en consumenten bij elkaar te brengen, om de beleving en verhalen achter voedsel over te brengen.

Aanschuiflunch Op Hodenpijl

Om dit effect te verhogen bereidt restaurant Op Hodenpijl op de zaterdag een bijzondere aanschuiflunch met producten van de markt. Bezoekers van de markt kunnen aanschuiven lange tafels midden op de markt, waar ze de beste smaken kunnen proeven die de regio te bieden heeft.

Slow Food Streekmarkt en Aanschuiflunch

Slow Food Streekmarkt
Tramkade 24b, Schipluiden (tegenover restaurant Op Hodenpijl) Vrijdag 15 juni, 14.00-21.00
Zaterdag 16 juni, 11.00-17.00

Aanschuiflunch
Midden op de Slow Food Streekmarkt
Zaterdag 16 juni, 12.00-13.30
€25,- p.p., vooraf aanmelden mogelijk via evenementen@slowfood.nl

LINKS:

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Slow Food Nederland* is onderdeel van de wereldwijde Slow Food beweging; ontstaan in Italië in 1989. Een grassroots voedselbeweging die zich inzet voor een good, clean en fair voedselsysteem. Slow Food brengt mensen uit de hele voedselketen samen: boeren en tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Met hen pakken we belangrijke voedselvraagstukken aan en we bieden een platform voor veranderaars; mensen die het anders durven te doen met aandacht voor mens, dier én natuur. Meer informatie op www.slowfood.nl

Cittaslow** is het internationale keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren. Het gaat hierbij om gemeenten met minder dan 50.000 inwoners. De oorsprong van Cittaslow ligt in Orvieto (Italië). Meer informatie op http://www.cittaslow-nederland.nl/

Restaurant Op Hodenpijl*** is een bourgondische buitenplaats in Schipluiden – de groene achtertuin van steden als Delft, Den Haag en Rotterdam. In vier gebouwen en twee tuinen komen natuur, cultuur, kunst, gezondheid en welzijn bij elkaar. Meer informatie op https://www.ophodenpijl.nl/

Bron: persbericht Slow Food Nederland