Het Dit Smaakt Naar Meer Paviljoen op horecabeurs Gastvrij Rotterdam is hét beursconcept rondom verantwoorde en (h)eerlijke producten voor de horeca professional. In deze 5e editie is het thema Slow Food. De Nederlandse afdeling van Slow Food, een wereldwijde beweging van mensen die staan voor Good, Clean & Fair food, presenteert zich hier.

DitSmaaktNaarMeer Banner

Kaas, Slow Food Chefs en Food Waste

Op en rondom het Paviljoen vinden gedurende 3 dagen diverse events plaats rond het thema duurzaam eten & drinken. Slow Food belicht elke dag een ander thema.

Maandag: Ark van de Smaak Presidium-kaasplank
Vanuit het Presidium Boeren Goudse Oplegkaas is Kaasboerderij Captein present en vanuit het nieuwe Presidium Boeren Leidse Traditioneel Kaasboerderij De Keizershof, beiden uit Zoeterwoude. Chefs, sommeliers en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd zich door deze kazen en hun producenten te laten inspireren.

Dinsdag: Kookdemo’s Slow Food Chefs
Op dinsdag geven drie Slow Food Alliantie Chefs een kookdemonstratie olv. Guus Thijssen: Dick-Pieter Arkenbout van De Vluchthaven in Bruinisse,  Rene van der Veer van De Veldkeuken in Bunnik en Jean Thoma van Sjuut in Schinnen. De laatste twee zijn ook genomineerd voor de Gaia Green Awards 2017. Daarnaast kan men kennis maken met het Platform Ark van de Smaak ten behoeve van inkoop horeca en speciaalzaken.

Slow Food Chefs Alliantie Logo

Woensdag: ‘Food Waste’ als inspiratiebron voor chefs
Met dit thema  biedt Slow Food de horeca om creatief om te gaan met ‘food waste‘. Het gaat om groenten en fruit van hoge kwaliteit die door diverse redenen niet meer de handel in gaan. Hiermee kan een horecabedrijf zich positief onderscheiden.

Slow Food: Good, Clean & Fair

Good staat voor kwaliteit, smaakvol, gezond. Clean voor productieprocessen die geen schade veroorzaken aan mens en omgeving. Fair voor het bereikbaar zijn voor iedereen, toegankelijke prijzen voor consumenten, gezonde voorwaarden en marge voor producenten. Slow Food is door haar grote diversiteit aan invalshoeken op het gebied van biodiversiteit van voedsel een inspiratiebron voor de horeca. Slow Food verwelkomt u graag op 18-19-20 september 2017 in het DSNM  Paviljoen – stand 817 in hal 5.

LINKS:

Ga hier naar de website van Gastvrij Rotterdam
Meer op deze website over Gastvrij Rotterdam? Klik hier
Geen enkel culinair nieuwtje, wijn-spijs advies, recept of proefnotitie missen? Schrijf je dan hier in voor mijn wekelijkse nieuwsbrief!

 

#GastvrijRotterdam2017