Voor de eerste keer organiseert Slow Food Nederland het evenement ‘Slow Food in het Park’. Het vindt plaats op 25 juni 2017 in Huize Frankendael, Amsterdam. Je beleeft op deze dag het beste wat Slow Food te bieden heeft: de mooiste Ark van de Smaak producten op de Pure Markt, een bijzondere ‘eat-in’ verzorgd door Slow Food leden én chefs van de Slow Food Chefs Alliantie en tastings. Daarnaast zijn er volop gratis workshops om ‘good, clean en fair voedsel’ op de kaart te zetten.

Slow Food in het Park, lunch van je leven

Op het Voorplein van Merkelbach eet je de beste Slow Food lunch van je leven. Chefs (o.a. Chris Naylor, Joris Bijdendijk, Fabio Antonini, Michiel Waterman, Terri Salminen, Paul de Jong en Marnix Benschop) én Slow Food leden vullen samen de lunchtafel met hun favoriete Ark van de Smaak producten. Iedereen kan aanschuiven voor €5,- óf een eigen meegebracht gerecht. Tijdens de lunch brengen enkele sprekers van binnen en buiten het netwerk prikkelende ideeën in, om de gesprekken aan tafel te voeden.

Joris Bijdendijk en Geert Burema Slow Food in het Park

Chefs Joris Bijdendijk (restaurant RIJKS®) en Geert Burema (restaurant Merkelbach) van de Chef’s Alliantie van Slow Food

Ark op de Markt, wildplukken en workshops

Tegelijkertijd met het programma bij Merkelbach vindt 500 meter verderop een Slow Food invasie plaats bij de Pure Markt. Op deze drukbezochte markt staan éénmalig vijf kramen vol Ark van de Smaak producten. Duik met Lynn Shore van River of Herbs het Park Frankendael in voor een wildplukwandeling. Ga samen op zoek naar look, kruid en andere eetbaar avontuur. De gehele dag vinden er verschillende workshops, discussies en professionele meetings plaats. Kijk op de Facebookpagina van dit event hoe je je voor de diverse zaken kunt aanmelden.

Boeren Goudse Oplegkaas, een van de producten uit de Ark van de Smaak van Slow Food

Boeren Goudse Oplegkaas, een van de smaakvolle producten uit de Ark van de Smaak van Slow Food

slowfood-BOG[1]

Borrel & Tastings Merkelbach

Wanneer het grootste denkwerk is verricht is het tijd voor proefwerk. Ontdek vanaf 16.30 (opnieuw) de beste gefermenteerde, gedistilleerde, gerijpte en wild geplukte smaken die het Slow Food netwerk te bieden heeft. Met onder meer Slow Food leden Raúl Henriquez (Ciderwinkel.nl), Lubberhuizen & Raaff (Nederlandse stokerij), Roel van Kollem (Oogsten zonder Zaaien) en Harry Schonewille (De Smaakspecialist).

Borrel Terras Merkelbach Slow Food in het Park

Als ook jij gaat voor
GOOD, CLEAN & FAIR
dan mag je deze dag niet missen!
Logo-Slow-Food

LINKS:
Klik hier voor de Facebook pagina van ‘Slow Food in het Park’ met alle info
Alles over Slow Food Nederland en de Ark van de Smaak lees je hier