Op maandag 18 juni wordt de vierde editie van Slag op de Schelde gehouden. Bij deze kookwedstrijd voor (sous)chefs wordt aan boord van de Denick2 gekookt met asperges en een product uit de Oosterschelde. Parallel daaraan vindt de tweede editie editie plaats van de sommelierwedstrijd de Wine Making Challenge.

Wine Making Challenge: blending contest

Deze wedstrijd, waarbij sommeliers strijden om de prijs voor de beste Spaanse QuiXote-blend 2018, wordt georganiseerd in samenwerking met Slag op de Schelde en het Spaanse Wijnhuis Vinos QuiXote DOP (Pago Casa del Blanco). Bezoekers kunnen live zien hoe de sommeliers tot hun blendkeuze komen. Als basis voor de blending staan de mono-cépage wijnen van het Pago (DOP) wijnhuis welke direct van het vat (Frans en Amerikaans eiken) worden aangeboden. De sommeliers worden in de gelegenheid gesteld om deze mono-cépage wijnen voor te proeven zodat er kan worden bepaald wat elke wijn in een blend kan toevoegen. In drie rondes worden de deelnemers in staat gesteld om tot een optimale blend te komen en wellicht de “meester” te overtreffen. Tijdens het blenden schrijft de sommelier een proefverslag waarin hij de blending onderbouwt. Dit proefverslag telt mee voor de eindscore.

Slag op de Schelde Wine making Challenge zwarte flessen

De deelnemende sommeliers in deze tweede editie zijn:

  1. Paul Labruijere (Katseveer*)
  2. Adriaan Visser (Cordial *)
  3. Ruben Kwakman (Zarzo*)
  4. Floris Altink  ( Librije’s zusje**)
  5. Tim Theuns ( Pure C*)

Wine Making Challenge, de jury

De jury bestaat uit de wijnmaker van Vinos QuiXote uit Spanje Juan Haro, Registervinoloog/Journalist Anne-Wies van Oosten en de winnaar van de eerste editie van de Wine Making Challenge in 2017, Lendl Mijnhijmer, Wine-Director/sommelier bij restaurant Bougainville in Amsterdam.

Er staat veel op het spel… van de winnende blend wordt namelijk een LIMITED EDITION gemaakt van zo’n 1000 flessen met de naam van de winnende sommelier op het etiket!

Deze Limited Edition zal gedistribueerd worden in de 14 landen waar de QuiXote Pago wordt gedronken binnen Europa, Azië en de USA. De winnaar ontvangt een speciaal vormgegeven Magnum en een kist van de  wijn met zijn eigen gecreëerde blend.

Pago QuiXote Limited Edition Lendl Mijnhijmer 2017

De winnende blend van vorig jaar: Pago QuiXote Limited Edition Lendl Mijnhijmer 2017

Tezamen met de 7 Michelinsterren die aan de kookwedstrijd  Slag op de Schelde meedoen vormt het decor van het schip de Denick II een wedstrijdarena waarin toprestaurants met totaal 13 Michelinsterren met elkaar op de Oosterschelde de strijd aangaan, een uniek gegeven.
Meevaren? Check dan de website van Slag op de Schelde!

LINKS:

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#slagopdeschelde

#oosterschelde