Maandag 18 juni 2018 vindt de 4e editie plaats van Slag op de Schelde. Deze kookwedstrijd voor professionele chefs is een bijzondere want… hij vindt plaats tijdens een rondvaart op het water van de Oosterschelde! Chefs kunnen zich nog inschrijven tot 10 april 2018. En wil jij dat als gast meemaken? Ook daarvoor kun je je nog inschrijven! 

Slag op de Schelde, hoe je meedoet

Verdedigt de winnaar van 2017, De Librije***, de Slag op de Schelde in 2018? Weet Elea de persprijs nogmaals te bemachtigen? Het wordt een spannende strijd! Maar wat is nou precies de bedoeling?

Voor de chefs: ‘Verzin een gerecht met asperges én een product uit de Oosterschelde’.

Nou, dat moet niet al te moeilijk zijn: mooie producten biedt de Oosterschelde zat!
De details:

• Je serveert 20 kleine gerechtjes voor VIP gasten met als thema: asperges gecombineerd met een mooi Zeeuws product uit de Oosterschelde.

• Je neemt de componenten van je gerecht zoveel mogelijk voorbereid mee en aan boord voer je slechts de á la minute bereidingen uit.

• Wijn/spijs combinatie (inkoop fles wijn max. 10 euro, een cocktail is ook toegestaan).

• Recepturen digitaal aanleveren vóór 10 april, er wordt een onafhankelijke voorselectie gemaakt door Rutger van der Weel (Katseveer*) en Dennis Willems (Vereniging Zeeuwse Koks).

• In bezit van stevige zeebenen (aangezien de wedstrijd op het water gehouden wordt aan boord van een schip).

• Veel enthousiasme, passie en lef.

• 1 comis als assistent is toegestaan op de dag zelf +1 gastheer/gastvrouw die de gerechten uitlegt en de wijnen/cocktail schenkt/maakt.

• Eigen componenten, servies, bestek en glaswerk meenemen.

Slag op de Schelde, aanmelden kan nog!

Meld jezelf met je team (chef/souschef met comis en gastheer) aan vóór 10 april om je titel te verdedigen of om de titel te verdienen! Ook dit jaar blijft het thema onveranderd: asperges met iets uit de Oosterschelde, begeleid door een wijn of cocktail.
De vakjury bestaat uit SVH Meesterkoks Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve**) en Sjaak Jobse (Plat de Zélande) en Chefkok Laurent Smallegange (Spetters*). Sommeliers Ferdinant Tulen (Pastorale**) en Jens Hoogstad (Bottles) beoordelen de drank-spijscombinaties.
In de persjury nemen zitting: uitgever Herlinda De Clerck (Passion HI), culinair schrijver en communicatie-adviseur voor de horeca Astrid Schreuders (AstridsTaste).
Inschrijven voor de Slag op de Schelde doe je via deze link

Wat  je kunt winnen bij de Slag op de Schelde

• Eeuwige roem!
• Zeer uniek bokaal/kunstwerk
• En nog diverse verrassingen…..

Niet meedoen maar wel meevaren?

Je kunt maandag 18 juni 2018 voor slechts € 17,50 (excl. btw) meevaren tijdens de Slag op de Schelde (inclusief 4 consumpties) indien je werkzaam bent in/voor de sector horeca. Het exacte programma volgt. Houd rekening met afvaart in Yerseke om 11.00 uur. De volledig verzorgde dag duurt tot ca. 17.00 uur. Wilt je in de buurt overnachten dan wordt Hotel & Brasserie Katoen in Goes aan. Zij bieden hiervoor een arrangement.
Klik hier om je daarvoor op te geven.

LINKS:

Ga hier naar de website van Slag op de Schelde voor alle info

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#slagopdeschelde