Wijn bij pepernoten? Dat verzin je toch niet? Hoewel… Het is weer Sinterklaasavond. Ik ben niet zo’n zoetekauw, maar een zakje pepernoten heb ik rond deze tijd altijd wel in huis. En dan kan er wel eens iets leuks gebeuren…

Pinot Noir en Pepernoten

Heb jij dat ook wel eens? Dat je aan een fijn glas wijn zit en dan ineen trek krijgt in iets lekkers erbij? En dat je dan niets kunt vinden in de koelkast? Dat overkwam mij toen ik op een avond nog laat aan het werk was geweest. Ik beloonde mezelf met een heerlijk glas Pinot Noir en wilde daar iets bij knabbelen. Maar helaas: geen passend hapje te vinden in de koelkast. Op mijn pad terug naar de woonkamer liep ik langs een schaaltje pepernoten en stak er achteloos eentje in mijn mond. Wow! Wát een gave combinatie met mijn Pinot Noir bleek dát!

Waarom Pinot Noir bij Pepernoten

Pinot Noir heeft in de neus lekker veel rood en donker fruit. Hij is soepel en sappig en heeft, naast zwarte besjes, ook in de mond het rode kersenfruit . Je proeft soms een heel klein beetje ‘oaky’ vanille, maar het is vooral de zoete kruidigheid waardoor hij zo goed past bij de pepernoten.

Pepernoten

De pepernoten die ik in huis had waren van een warme bakker. Die zijn heerlijk van smaak en niet zo hard als pepernoten uit de supermarkt vaak kunnen zijn. Wil je zelf eens pepernoten maken? Een goed recept vind je op de website LekkerTafelen.nl.

Een heerlijk Sinterklaas avondje gewenst! 

 

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
 Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook