Als je niet van sherry houdt wordt deze week een lastige voor je. Het is deze week namelijk International Sherry Week! Tijdens deze week wordt sherry over de hele wereld in het voetlicht geplaatst. Ik post in deze week elke dag een bericht over sherry. Over de stijlen, de plaatsen, de combinatie met gerechtjes en meer. Maar wie weet: misschien ben jij na deze week ook wel een #sherrylover geworden! De aftrap: Rebujito!

De Rebujito

Hoe kun je de International Sherry Week  beter aftrappen dan met een feestelijk aperitief: de Rebujito. Dit is een typische cocktail uit Andalusië, Zuid-Spanje. Het bestaat uit een fino of manzanilla  sherry gemengd met Seven Up of Sprite. Geserveerd met blokjes ijs en een blaadje munt en/of schijfje citroen is het een heerlijk verfrissend drankje geworden. Hoewel sherry redelijk wat alcohol beval (zo’n 15%) kun je hem door de mix met frisdrank lekker doordrinken. De fino of manzanilla sherry die je hiervoor gebruikt is strakdroog, licht ziltig en ietsje nootachtig. Dat is heel lekker in combinatie met het zoet van de Sprite of Seven Up. Proef maar eens!

Wat je nodig hebt

  • 1/3 fino of manzanilla sherry
  • 2/3 Sprite of Seven Up
  • paar blaadjes verse munt en/of schijfje citroen
  • ijsklontjes
  • glazen: tumblers

En zo maak je hem

Schenk de fino of manzanilla sherry in tumblers en vul aan met de sprite of seven up. Doe er wat ijsblokjes bij en het schijfje citroen en/of verse munt en klaar is hij!

Rebujito sherryaperitiefflessen

Wat eet je bij deze sherry?

Geniet van dit knisperfrisse aperitief met wat (manzanilla-) olijven en/of licht gezouten amandeltjes. Maar ook een bordje met wat vettigere hapjes kan prima. Denk aan (kip-)kluifjes met wat geroosterde groentetjes.

sherrycitroenolijven

Geniet ervan, Salud!

Morgen in de serie #desherryweekvanAnneWies: hoe wordt sherry eigenlijk gemaakt? Én een leuke sherry-foodpairing tip!

LINKS:

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Alle artikelen over Sherry en Jerez op Anne-Wies.NL vind je hier.

Meer weten over de International Sherry Week? Kijk op Sherry.Wine