Chef-kok Wim Severein, van het eerder dit jaar gesloten sterrenrestaurant in het Wereldmuseum, opent het voorjaar van 2018 een eigen high-end restaurant midden in het Rotterdam Central District: The Millèn. 

The Millèn: high-end restaurant midden in het Rotterdam Central District

Het gloednieuwe restaurant The Millèn wordt gehuisvest op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel in de iconische Millenniumtoren pal tegenover het Centraal Station. De komst van het nieuwe restaurant is een culinaire aanwinst in het hart van het Rotterdamse zakengebied.

The Millèn Wim Severein (l) en Bart van de Brug. Foto: Vincent van Dordrecht

Wim Severein (l) en Bart van de Brug. Foto: Vincent van Dordrecht

Het blijkt een internationale trend om als sterrenchef een restaurant te openen in een luxe hotel op een vooraanstaande, grootstedelijke locatie. Wim Severein: “Dit is de grote kans. Een eigen restaurant zoals The Millèn is natuurlijk een droom die uitkomt op dit moment in mijn carrière. Zeker omdat het restaurant in het Wereldmuseum, waar ik sinds 2013 een Michelinster mocht voeren, haar deuren heeft gesloten. De locatie in het Rotterdam Marriott Hotel en in deze buurt van Rotterdam is perfect om de lokale markt te bedienen.”

“Die Michelin Ster wil ik terug gaan verdienen!” aldus Wim Severein

The Millèn, het hart van het Central District

De komst van The Millèn is een mooie aanvulling op het bestaande aanbod hoogwaardige horeca, in het hart van het Rotterdam Central District, op loopafstand van de grote bedrijven die hier hun kantoor hebben. Dit deel van Rotterdam is het meest kosmopolitisch en is vanuit de wijde omtrek al te herkennen door haar skyline. Als Rotterdam het Manhattan aan de Maas is, ligt The Millèn straks waterpas in het ‘Financial en Business District’ van de stad. General Manager Rotterdam Marriott Hotel, Bart van de Brug: “Een high-end restaurant zoals The Millèn op deze locatie in Rotterdam is echt een veelgehoorde wens van onze buren”.

The Millèn: verfijnd zonder opsmuk

The Millèn wordt – zeker vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding – het langverwachte, culinair hoogstaande adres voor zakenreizigers en residenten in de buurt. Wim Severein: “Ik ga in de keuken van The Millèn doen wat ik al jarenlang doe. Mijn signatuur is puur, eerlijk en herkenbaar. Geen overbodige opsmuk van smaken dus. Ik heb respect voor het product en dat zie je terug op het bord.” Het restaurant opent naar verwachting in maart 2018 haar deuren. The Millèn is op dit moment nog gehuld in verbouwstof, maar wordt ingericht naar een eigen ontwerp van Wim Severein.

Samenwerking Rotterdam Marriott Hotel

The Millèn wordt een op zichzelf staand restaurant op de eerste etage van het Marriott Hotel in Rotterdam. Het 230 kamers tellende hotel werd in 2000 geopend in de Millenniumtoren. Recentelijk werden de gastenkamers, Lobby en de Club lounge volledig heringericht in een moderne, elegante stijl. Bart van de Brug, General Manager Rotterdam Marriott Hotel: “De opening van The Millèn is de laatste stap in de restyling van ons hotel. Wim gaat met The Millèn doen waar hij goed in is en dit past perfect binnen de hoge standaarden van ons hotel. Ik heb veel vertrouwen in hem als partner en heb vanaf het eerste oriënterende gesprek een goed gevoel over deze samenwerking.”

Wim Severein (l) en Bart van de Brug. Foto: Vincent van Dordrecht

Wim Severein (l) en Bart van de Brug. Foto: Vincent van Dordrecht

Overige informatie
Locatie : Weena 686, 3012 CN, Rotterdam
Website : http://rotterdam-marriott.rotterdamcityhotel.com/nl/
Facebook : https://www.facebook.com/rotterdammarriott
Twitter : https://twitter.com/rdammarriott

Restaurant The Millèn:
E-mail : info@restaurantthemillen.nl
Facebook : https://www.facebook.com/restaurantthemillen vanaf dinsdag 12 dec online
Website : restaurantthemillen.nl

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Bron: persbericht