Tijdens het maken van de wekelijkse Culinaire Weekend Tips voor deze website kom ik de naam van Monique Breuer tegen. Ze is weer een tijdje in Nederland en toert door het land met haar eigen Serendipity Pinot Noir. Stoer! Als Nederlandse dame je eigen wijn maken in de Hemel en Aarde Vallei in Zuid-Afrika! Ik ben nieuwsgierig en krijg van haar een proeffles toegestuurd. Heerlijk is die! Net als haar verhaal, lees maar mee!

Serendipity

De naam van haar wijn, Pinot Noir Serendipity, is niet toevallig gekozen. Een eigen wijn maken is beslist geen kleinigheid. Van een opleiding tot vinoloog tot werken op een wijngaard, er moesten heel wat hobbels genomen worden. De weg van droom naar werkelijkheid lag open, maar was niet keurig geplaveid. De Arnhemse Monique Breuer liet zich echter niet weerhouden door alle beren op de weg. Haar motto: ‘Let it go and let it flow’ was het startsein voor een prachtige wijnreis die uiteindelijk na vier jaar eindigde in de realisatie van haar droomwijn: Pinot Noir Serendipity.

Serendipity, een bijzonder avontuur

Serendipiteit verwijst naar een eeuwenoud sprookje waarin de koning van Sri Lanka (Serendip is een oude Perzische naam voor Sri Lanka) zijn drie zonen een opdracht gaf waarmee hij hen op een lange reis stuurde om daarmee hun opleiding af te ronden. Hij vroeg hen op zoek te gaan naar het middel om de draak te verjagen die Sri Lanka bedreigde. Zij maakten vele spannende avonturen mee en leerden zo de kracht kennen van de kernwaarden, die zij in hun opvoeding hadden meegekregen.

‘Serendipiteit is het vinden van iets onverwachts en bruikbaars terwijl je op zoek bent naar iets totaal anders’ – Wikipedia

Getroffen door het wijnvirus

Monique ging de uitdaging aan om haar droom na te jagen. Naast haar werk als marketing- en communicatieadviseur leek het haar leuk meer van wijn te weten te komen. Ze volgde een wijncursus en dat veranderde haar leven. Want na 1 cursus volgde de volgende en vervolgens de opleiding tot vinoloog. Het wijnvirus had haar te pakken! Het roer moest om. Lekker genieten van een goed glas wijn wakkerde haar droom aan om ooit zelf een perfecte wijn te lanceren. In 2011 krabbelde zij op papier: “In 2015 wil ik een Pinot Noir Serendipity gemaakt hebben.” En dat is haar gelukt!

Pinot Noir Serendipity 2016

De Pinot Noir Serendipity 2016 die ik proef is heerlijk! Veel neus, fris rood fruit, iets rokerig. Sappig, soepel, fris rood fruit en caramel in de mond. Elegante, soepele afdronk. Deze wijn is elegant en stoer tegelijk. Bijna zwoel. Fluweelzacht met pit!

pinot noir serendipity (1)

” Sappig en soepel, fluweelzacht met pit!”
   A-W 8,5/10
€ 22,50 Serendipity.com

Nieuwsgierig waarom Monique voor Zuid-Afrika koos? Waarom voor pinot noir? En wat haar toekomstplannen zijn? Houd dan deze website in de gaten.

Volgende week het vervolg!

#serendipity