Rotterdam is booming. Dat merk je aan de leuke zaken die er neerstrijken. Nu zelfs twee in zeer korte tijd aan de Schiedamse Vest! Nee, die ‘vest’ ligt niet in Schiedam. Die ligt gewoon in het centrum van Rotterdam. Dat is die leuke dwarsstraat, je weet wel, aan het eind van de Witte de With…

Supermercado

Vandaag was het openingsfeestje van Supermercado aan de Schiedamse Vest 91. Juist ja, op de hoek waar voorheen het bekende Blender gevestigd was. HOLA! Supermercado is een cocktailbar-restaurant met een swingende Latijns-Amerikaanse keuken en een streetfood vibe. Gezinnen, vriendengroepen, zakelijke diners en flexwerkers. Iedereen kan bij ons genieten van verschillende Latijns-Amerikaanse gerechten: van een Argentijnse ribeye tot Mexicaanse taco’s en van een Peruaanse ceviche tot en met een hamburger. Het vlees wordt allemaal bereid op een houtskoolgrill. Zelfs de allerkleinsten kunnen zich bij ons prima vermaken in de ‘Mini Mercado’. Hasta Pronto!”…. zo lezen we op de website. De sfeer zat er goed in vanmiddag, dat maakte het glaasje ‘Slurp!‘ dat als witte wijn werd geserveerd in limonadeglazen een beetje goed. Ik ga er op een ander moment zeker nog eens naar toe. Want dat ze mooie glazen hebben zag ik. En ik hoop dat ook qua wijn?!?!

SlurpBijSupermercado

SupermercadoMenu

De menukaart ziet er in elk geval uitnodigend uit!

Lola

Binnenkort opent er aan de Schiedamse Vest nóg een zonnig restaurant haar deuren: Lola.  Dit restaurant met, volgens de berichten, een uitnodigende bar is gevestigd in een karakteristiek pand  aan de Schiedamse Vest. Het is het nieuwste project van Casper von Bannisseht en de Dudok Groep. Lola krijgt een moderne Spaanse keuken onder leiding van chef-kok Jochem Appel. “Gerechten van hoge kwaliteit zonder ingewikkeld te doen, smaakvolle en betaalbare tapas in een modern jasje”. Lola zal geopend zijn voor lunch en diner. Máár ook voor een lekker bakkie koffie met taart of een gezellige borrel kunt u bij Lola terecht. Persoonlijk ben ik heel benieuwd naar de Lola-special: “Josefine’s Sangria’, met o.a. Mandarine Napoleon likeur, 10 jaar oude brandy, verse limoen, gemberbier, suiker en vers fruit”. 
 Lola

Proeflokaal Reijngoud

Enne… als je meer van het bier bent…. op de hoek zit Proeflokaal Reijngoud, waar je kunt kiezen uit een legio biersoorten– en merken. Met of zonder bitterballen, flammkuchen of een compleet diner!
Bier

 Proost! En geniet van Rotterdam!

Links:
Supermercado
Lola
Proeflokaal Reijngoud
Meer over de Dudokzaken: Dudoktour Rotterdam