De komende twee dagen vindt in Graz, Oostenrijk, het Concours Mondial Sauvignon plaats. Tijdens deze dagen wordt een groot aantal Sauvignon Blancs geproefd door een onafhankelijke, internationaal samenstelde jury. Vanavond was de ontvangst. Met een bijzonder mooie proeverij. 

Zilver of Goud voor Sauvignon Blanc

De resultaten van de Concours Mondial Sauvignon blindproeverij worden geëffectueerd in Zilveren, Gouden of Dubbel Gouden medailles voor de wijnen die die eindstreep halen. Ik mag deelnemen aan deze jury en ben me ervan bewust dat er nogal wat sceptische opmerkingen gemaakt worden over ‘dit soort’ championships. Ik heb o.a. mogen jureren bij het Concours Mondial en het Rosé Championship en ben heel benieuwd hoe deze proeverij gaat verlopen. Keep you posted (#followme:-))

Team NL uitgelicht

De Nederlandse delegatie die gaat jureren. Vlnr: Ingrid Larmoyeur, Chris Alblas, Han Sjakes, Cees Vos en ondergetekende, Anne-Wies van Oosten.

Sauvignon Blancs uit Steiermark

Voor nu ben ik zeer tevreden over de manier waarop dit event is georganiseerd. Ondanks het slechte weer (sneeuw en harde wind gooiden roet in het eten dus veel deelnemers konden pas laat ‘invliegen’) begon de masterclass die vooraf ging aan de jurering op tijd en hij was verrassend! We proefden 1 mousserende, 11 stille en 1 zoete Sauvignon Blanc, allemaal uit Südsteiermark. O nee, één ervan was van Vulkanland, ken je dat?

Sauvignon Blanc uit Steiermark, de highlights

Mijn proefnotities volgen maar voor nu een paar highlights:

  • Sparkling wine is hier in opkomst
  • Hout wordt veel gebruikt maar niet nieuw
  • De wijnen ‘van hier’ zijn vooral romig en complex en…
  • 2017 belooft een briljant jaar te worden.

Een uitgebreid verslag volgt. Wil je dat niet missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#oostenrijk

#cmsauvignon