-Dit restaurant is helaas voorgoed gesloten-

Even iemand naar de trein brengen en dan overvallen worden door een zomerse stortbui. Zo kom ik terecht bij Salt & Tasty op het Kruisplein tegenover Rotterdam centraal station. Een leuk compact restaurant voor ‘lunch,  bites with perfect wines’.

Salt & Tasty

Het is 18 uur. Het anders goed bezette terras is door het slechte weer leeg maar binnen zijn wij niet de enige. Er staan lage tafels langs de ramen en bartafels in het midden zodat de compacte ruimte goed wordt benut. Een jong stel vertelt elkaar enthousiast hun vakantieverhalen. Een Aziatisch uitziende heer bestelt een glas rode wijn en leest zijn krant. Aan een andere tafel ontmoeten vrienden elkaar onder het genot van een glas wit en wat hapjes.

Salt & Tasty

Salt & Tasty, de wijnkaart

We hadden de ingrediënten voor onze avondmaaltijd al ingekocht dus besluiten slechts even een glas wijn te drinken met wellicht een klein ‘voorafje‘. De wijnkaart is compact en evenwichtig samengesteld met voornamelijk wijnen van Antinori (Italië), Norton (Argentinië)  en Boschendal (Zuid-Afrika) . Verheugd zie ik dat een van mijn favoriete witte wijnen, de Bramìta del Cervo chardonnay van Antinori, ook per glas te bestellen is. Dat gaat hem worden.

Bramìto bij Salt & Tasty

Fingerfood

De menukaart bestaat voornamelijk uit grote en kleine gerechten met vis en schaal- en schelpdieren. Schmidt Zeevis blijkt hier de grote leverancier. Sandwiches, gefrituurde visjes, salades… allemaal even aantrekkelijk. Wij kiezen, naast sashimi van tonijn, een tweetal gerechtjes uit de ‘Fingerfood’ -lijst: gegratineerde oesters en ‘pimento de padron‘, groene in knoflookolie gebakken pepers. Als die laatste worden opgediend waan ik mij direct  in een tapasbar in Bilbao, waar ik goede herinneringen aan heb.

Salt & Tasty Rotterdam

Pellegrino vs Spa rood

Dit onverwachte bezoek krijgt zeker een vervolg. De wijn was heerlijk, evenals de ‘bites‘ . Dat de jongedame die ons bediende (Viama, in de hoop dat haar naam zo gespeld wordt) op de vraag naar Spa rood antwoordde dat ze dat niet hebben maar wel Pellegrino maakt me eveneens blij.

LINKS:

Meer hotspots in Rotterdam? Klik hier
Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!