“Het viel echt zó tegen daar, qua eten, maar vooral ook qua gastvrijheid!” riep ik tegen een vriendin na thuiskomst van een van de sterrenrestaurant die ons Nederland rijk is.  En ik vertelde haar mijn verhaal. Met name over de gereserveerdheid die wij voelden. Ik neem jullie mee naar Breda” riep zij uit. “Naar Salon de Provence. Kun je voelen dat het ook anders kan”.

Salon de Provence, sfeervol en gemoedelijk

En dat hebben wij gevoeld. Bij Salon de Provence (BIB Gourmand van Michelin) voel je je direct thuis. Een sfeervolle omgeving, een hartelijke ontvangst. In het restaurant heb je het gevoel in een huiskamer te zitten. En dat niet alleen door de comfortabele stoelen. De hele sfeer hier straalt gemoedelijkheid uit. De tafels staan dicht op elkaar en veel aandacht is besteed aan decoratie en sfeerverlichting. De bedrijvigheid van de twee koks in de compacte open keuken is vrijwel vanuit elke hoek goed te zien.

SalonDeProvence_04

Foto: website Salon de Provence

Spannende wijnkaart van Salon de Provence

Een blog schrijven over deze avond was ik niet van plan, noch een uitgebreide beschrijving van de gerechtjes. Ik had mezelf vanavond ‘vrij’ gegeven. Maar een vermelding over dit bijzondere restaurant Salon de Provence is toch zeker de moeite waard. Op de menukaart staan alleszins vriendelijke prijzen: 8 gangen inclusief kaas en dessert voor slechts € 42,50 (in 2014) en de wijnkaart van Salon de Provence ziet er spannend uit.  We gaan voor dit menu.

foto 1

De sfeer is goed. “Waar glazen zijn die klinken, zijn vrienden die drinken”.

De gastvrouw van Salon de Provence

Patron-Cuisinier van Salon de Provence Jan van der Sluijs  kookt heerlijke gerechtjes in de open keuken. Zijn echtgenote Pauline blijkt een warme en betrokken gastvrouw.  Dat vanavond een en ander niet liep zoals gewenst wijdt Pauline aan de onderbezetting van de ‘zwarte brigade’ en het feit dat alle gasten ongeveer gelijktijdig binnenkwamen. Maar door haar hartelijke en vlotte aanwezigheid weet onze gastvrouw een ieder dik tevreden te houden. Hoewel er naar onze zin iets teveel smaakjes in één gerechtje op tafel komen (die je in het gerecht niet allemaal terug proeft) hebben we genoten hier vanavond. Gastvrijheid. Zo kan het ook.
Salon de Provence gerechtjes

 

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!